Hlavní obsah

Mayweatherův zápas s Pacquiaem vydělal přes 500 miliónů dolarů

Los Angeles

Boxerský "zápas století" mezi Floydem Mayweatherem a Mannym Pacquiaem překonal v USA finanční i divácké rekordy. Placené televizní kanály HBO a Showtime za přenos inkasovaly více než 400 miliónů dolarů, prodej vstupenek vynesl téměř 75 miliónů dolarů. Za přenos Pay-Per-View si 99 dolarů zaplatilo rovněž rekordních 4,4 miliónu diváků. V součtu s prodejem zahraničních práv by měl duel vydělat více než 500 miliónů dolarů.

Foto: Isaac Brekken, ČTK/AP

Floyd Mayweather Jr. (vlevo) přechází do útoku, Pacquiao schytává úder.

Článek

Dosavadní divácký rekord držel přenos předchozího Mayweatherova vítězného duelu s Oscarem de la Hoyou z roku 2008, za jehož sledování zaplatilo 2,48 miliónů fanoušků. Rekordní částku televize utržily za Američanův souboj s Mexičanem Canelem Álvarezem z roku 2013, kdy diváci zaplatili 150 miliónů dolarů.

Přímo v Las Vegas v MGM Grand Areně sledovalo duel 16.000 příznivců, výnos ze vstupenek překonal předchozí rekord 20 miliónů dolarů ze zápasu s Álvarezem.

Většinu ze zisku z televizních přenosů si mezi sebe rozdělili boxeři. Vítězný Mayweather inkasoval podle odhadů 180 miliónů dolarů, poražený Pacquiao dostal podle předem stanoveného klíče 120 miliónů.

Mayweather vyhrál 2. května ostře sledovaný zápas s Pacquiaem jednoznačně na body a přidal jeho welterový mistrovský pás organizace WBO ke svým titulům WBC a WBA. Filipínský boxer ale po zápase prohlásil, že ho limitovalo zranění ramena, které před duelem zatajil.

Jeho manažerský tým kvůli tomu nyní čelí žalobě. Dva muži u soudu požadují, aby byli odškodněni všichni lidé, kteří si koupili vstupenky, předplatili si televizní přenos nebo si vsadili na výsledek.

Reklama