Hlavní obsah

Rozhodčímu ve Wimbledonu dlouhé sezení nevadilo, létá ekonomickou třídou a je proto zvyklý

LONDÝN

Měl ze všech nejlepší výhled, ale mnozí ho litovali. Rozhodčí Mohamed Lahyani seděl na umpiru ve třech dnech celých jedenáct hodin a pět minut při rekordnímu utkání ve Wimbledonu, v kterém John Isner porazil Nicolase Mahuta 70:68 v páté sadě.

Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

John Isner padá štěstím na trávník, po jedenácti hodinách zvítězil.

Článek

Lahyaniho mnozí litovali, protože se nemohl zvednout, dojít se najíst či na toaletu. Především středeční část se hrála přes sedm hodin v kuse. Švédský rozhodčí si ale nestěžoval. "Létám ekonomickou třídou a sedm hodin sezení na dvorci není nic," řekl Lahyani.

Neměl prý šanci se unavit 

V utkání musel zaznamenat všech 980 výměn. O únavě ale podle jeho slov nemohla být řeč. "Neměl jsem šanci se unavit. Byl jsem u vytržení z toho tenisového představení a udržel koncentraci. Musel jsem kvůli hráčům, kteří ukázali dech beroucí odolnost a energii. Na jídlo nebo koupelnu člověk v tom transu ani nemyslí," řekl.

Fanoušci se váleli smíchem 

Masíroval si krk a protřepával zdřevěnělé končetiny po dlouhém sezení. Občas usrkl vody, aby se mu nezadrhával hlas. Musel se držet, protože fanoušci často po ohlášení neuvěřitelných číslic skóre, jako šedesát šedesát, propukali v smích. "Ve středu jsem měl sucho v krku a musel hodně pít, ale celkově jsem se cítil dobře," uvedl Lahyani, jehož dosavadní nejdelší zápas trval pět a půl hodiny.

Čtyřiačtyřicetiletý Lahyani si podobně jako mnozí další myslí, že něco podobného se možná už nikdy nebude opakovat. "Bylo to něco mimořádného a neumím si představit, že k tomu dojde," řekl.

Reklama

  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.