Hlavní obsah

Cetkovská na titul v New Havenu nedosáhla, ve finále podlehla Wozniacké

NEW HAVEN

Tenistka Petra Cetkovská turnaj v New Havenu, generálku na poslední grandslam sezóny US Open, nevyhrála. Ve svém prvním finále na okruhu WTA podlehla světové jedničce Caroline Wozniacké z Dánska 4:6 a 1:6.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Petra Cetkovská během finále turnaje v New Havenu.

Článek

Za životní úspěch v generálce na US Open získala česká hráčka, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, 320 bodů do světového žebříčku a prémii 55 000 dolarů.

"Mám ohromnou radost, že jsem se dostala až sem. Když už jsem byla ve finále, chtěla jsem samozřejmě zkusit taky vyhrát, ale dneska to bylo na mě příliš. Caroline hraje výborně," uvedla Cetkovská po finále, které bylo za stavu 1:1 v prvním setu na hodinu a půl přerušeno kvůli dešti. V New Havenu vyhrála i s kvalifikací sedm zápasů a ve světovém žebříčku se posune ke 30. místu, čímž vylepší své dosavadní maximum.

O pět let mladší Wozniacká ukončila zápas čistou hrou při svém podání a vyhrála v New Havenu počtvrté za sebou. "Tohle mě moc těší. Vyhrát tady čtyřikrát v řadě je vážně neuvěřitelné. Nemůžu uvěřit tomu, že jsem tu už počtvrté. Ten čas hrozně letí," prohlásila dánská hvězda. Zvítězit na jednom podniku WTA čtyřikrát po sobě dokázala naposledy Američanka Venus Williamsová rovněž v New Havenu v letech 1999 až 2002.

Wozniacká letos triumfovala už na šestém turnaji a v kariéře si připsala osmnáctý triumf. Od pondělí bude v New Yorku znovu usilovat o premiérový grandslamový titul.

Turnaj v Dallasu ovládla suverénně Němka Lisická

Vítězkou turnaje v Dallasu se stala Němka Sabine Lisická, která porazila ve finále Francouzku Aravane Rezaiovou 6:2, 6:1 a získala třetí titul v kariéře. Na tvrdém povrchu triumfovala jednadvacetiletá hráčka poprvé, předchozí dva triumfy získala předloni na antuce v Charlestonu a letos na trávě v Birmighamu.

Finále s Rezaiovou ukončila turnajová pětka Lisická za necelých 50 minut a navázala na předchozí suverénní výkony. V žádném utkání v soutěži neztratila víc než tři gamy, v semifinále s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou dokonce prohrála pouze jednu hru.

Radost z úspěšného turnaje kazilo Lisické jen pomyšlení na cestu z Texasu do dějiště US Open, kterou hráčkám zkomplikoval hurikán Irene. "Všechny lety v příštích dnech do New Yorku byly zrušeny. Jak se tam máme dostat?" láteřila na Twitteru před finále.

NEW HAVEN - ženy (tvrdý povrch, dotace 618 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Čchuang Čchia-jung, Govorcovová (3-Tchaj-wan/Běl.) - Erraniová, Vinciová (It.) 7:5, 6:2.
DALLAS - ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Lisická (5-Něm.) - Rezaiová (Fr.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Briantiová, Cirsteaová (It./Rum.) - Cornetová, Parmentierová (Fr.) 7:5, 6:3.

Reklama