Hlavní obsah

Zařídila senzaci dne na US Open. Plíškové prospěl i McEnroe

Říkalo se jim trochu s nadsázkou ‚České Williamsovy‘. V osmnácti vyhrála Karolína Plíšková juniorku Australian Open a za půl roku ji napodobilo její dvojče Kristýna triumfem ve Wimbledonu. Počítalo se, že za pár let se obě usadí minimálně mezi třiceti nejlepšími tenistkami světového žebříčku. Momentálně atakují pozice v první stovce a Kristýna teď svůj talent názorně předvedla Němce Julii Görgesové, když zařídila největší překvapení prvního dne US Open.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Tenistka Kristýna Plíšková

Článek

Co víc by si kvalifikantka mohla přát, než ve dvou setech vyřadit turnajovou osmnáctku 7:6, 6:1... „Byla jsem rozehraná, i když to pořád nebylo úplně ono," hodnotila senzační skalp Plíšková.

Je o dvě minuty starší než Karolína, a na rozdíl od sestry hraje levou rukou, což je v ženském tenise velká přednost, jak dokazují i její krajanky Petra Kvitová a Lucie Šafářová. „Srovnání s Williamsovými zase není tak přehnané. Karolína i Kristýna mají stejně jako Američanky hru postavenou na servisu a agresivitě," říkal před časem manažer Plíškových Vladimír Houdek. „Serena i Venus jsou hodně dobré, takže nám ta přirovnání dost lichotila," tvrdila Karolína.

Nyní má ale našlápnuto k solidním výsledkům spíš její sestra. Už ve Wimbledonu uhrála druhé kolo, když si lehce poradila se Slovinkou Hercogovou a padla až po dvou vyrovnaných sadách se zkušenou Italkou Schiavoneovou.

V New Yorku bude Kristýna dělat všechno pro to, aby zužitkovala dvouměsíční americký pobyt a přešla ve druhém kole i přes Lucemburčanku Minellaovou. „Ona je taková trochu dřevěná. Bude to těžké, ale měla bych vyhrát," líčila Radiožurnálu Plíšková, která si v minulých týdnech dokonce v rámci soutěže World Team Tennis zahrála smíšenou čtyřhru proti exkluzivnímu páru Martina Hingisová, John McEnroe. „Hodně jsme se ségrou nacestovaly, ale dobře jsme si zahrály, byla to povedená příprava," řekla.

Konečně tak s trenérem, bývalým úspěšným daviscupovým reprezentantem Jiřím Hřebcem mohou přemýšlet o triumfech, kvůli nimž se sestrou léta dřely na kurtech. „Mě už ten dětský tenis nebaví. Pořád vás berou jako naději. Prohrajete, a nic se neděje. A takhle už to prostě nechci," vyhlásila Kristýna Plíšková.

Reklama