Hlavní obsah

Turnaj v Moskvě vyhráli domácí tenisté Davyděnko a Čakvetadzeová

PRAHA

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko získal podruhé v kariéře titul na turnaji v Moskvě. Šampion z roku 2004 zdolal ve finále, v němž se poprvé v sedmnáctileté historii Kremlin Cupu utkali dva domácí hráči, Marata Safina ve třech setech. Ruské finále se uskutečnilo i v ženské dvouhře, kde devatenáctiletá Anna Čakvetadzeová porazila o pět let starší Naděždu Petrovovou.

Článek

Čakvetadzeová vstupovala do finálového zápasu jako favoritka, protože s Petrovovou ještě žádný ze tří soutěžních zápasů neprohrála. V závěrečném gamu sice měla její soupeřka brejkbol, ale Čakvetadzeová ho odvrátila a při vlastním podání zápas po hodině a 31 minutách ukončila.

Za čtvrtý letošní titul se Davyděnko v pořadí Champions Race posunul na třetí místo za dvojici už jistých účastníků Turnaje mistrů Rogera Federera a Rafaela Nadala a výrazně se přiblížil startu v Šanghaji.

Česká tenistka Květoslava Peschkeová získala na turnaji v Moskvě čtvrtý letošní titul ve čtyřhře. Spolu s Italkou Franceskou Schiavoneovou, s níž se v této sezoně radovala už dvakrát, zdolala ve finále krajanku Ivetu Benešovou hrající s Ruskou Galinou Voskobojevovou ve třech setech.

Třetí nasazená česko-italská dvojice nezvládla vstup do zápasu a brzy prohrávala 1:4, první set ale nakonec získala poměrem 6:4. Ve druhé sadě Benešová s Voskobojevovou ve zkrácené hře skóre vyrovnaly, v rozhodující části už ale na Peschkeovou a Schiavoneovou nestačily. Vítězky inkasovaly prémii 59 tisíc dolarů.

Blake a Ljubičič míří na Turnaj mistrů

Američan James Blake obhájil titul na turnaji ve Stockholmu. Druhý nasazený tenista ve finále s Jarkkem Nieminenem strávil na kurtu jen 55 minut a finského soupeře rozdrtil i ve čtvrtém vzájemném utkání 6:4, 6:2. Za pátý letošní titul a celkově osmý v kariéře Blake inkasoval prémii 96 tisíc eur z dotace 680 250.

Chorvatský tenista Ivan Ljubičič vyhrál stejně jako loni turnaj ve Vídni. Sedmadvacetiletý nejvýše nasazený hráč potvrdil, že se mu v rakouské metropoli daří - ve finále porazil Chilana Fernanda Gonzaleze 6:3, 6:4, 7:5 a i desátý zápas za sebou ve vídeňské Stadthalle vyhrál bez ztráty vlastního podání.

Třetí letošní titul a šestý v kariéře si Ljubičič proti pátému nasazenému Gonzalezovi, jenž hrál ve finále poprvé v sezoně, zajistil po dvou hodinách a 15 minutách hry. Za vítězství inkasoval 108 600 eur a díky zisku 250 bodů se přiblížil jistotě startu na listopadovém Turnaji mistrů.

MOSKVA
Muži, dvouhra - finále:
Davyděnko (1-Rus.) - Safin (Rus.) 6:4, 5:7, 6:4.
Muži, čtyřhra - finále:
Santoro, Zimonjič (1-Fr./Srb.) - Čermák, Levinský (2-ČR) 6:1, 7:5.
Ženy, dvouhra - finále:
Čakvetadzeová (Rus.) - Petrovová (5-Rus.) 6:4, 6:4.
Ženy, čtyřhra - finále:
Peschkeová, Schiavoneová (3-ČR/It.) - Benešová, Voskobojevová (ČR/Rus.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:1.
BANGKOK
Dvouhra - finále:
Kingová (USA) - Tanasugarnová (Thaj.) 2:6, 6:4, 6:4.
STOCKHOLM
Dvouhra - finále:
Blake (2-USA) - Nieminen (5-Fin.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Hanley, Ullyett (2-Austr./Zimb.) - O. Rochus, Vliegen (Belg.) 7:6 (7:2), 6:4.
VÍDEŇ
Dvouhra - finále:
Ljubičič (1-Chorv.) - Gonzalez (5-Chile) 6:3, 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Pála, Vízner (4-ČR) - Knowle, Melzer (3-Rak.) 6:4, 3:6, 12:10.

Reklama