Hlavní obsah

Veslaři odjíždějí na Světový pohár s medailovými ambicemi

PRAHA

S medailovými ambicemi odjedou čeští veslaři ve středu na Světový pohár, který se o nadcházejícím víkendu uskuteční ve slovinském Bledu. Největší nadějí na stupně vítězů bude již tradičně skifař Ondřej Synek. Další úspěch by mohl přidat dvojskif žen ve složení Jitka a Lenka Antošovy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jitka Antošová pojede na dvojskifu se sestrou Lenkou

Článek

"Bohužel do Bledu kvůli nemoci neodcestuje jedna z medailových nadějí, skifařka Mirka Knapková. Bere antibiotika a musela se ze soutěže odhlásit," vysvětloval na úvod úterní tiskové konference manažer reprezentace Dušan Macháček.

Největším českým želízkem v ohni tak bude skifař Ondřej Synek, který se z celkového vítězství ve Světovém poháru radoval již čtyřikrát. "Velké naděje vkládáme také do dvojskifu žen, v němž pojedou sestry Antošovy. Na kontrolních závodech zajely velmi dobré časy, takže věříme, že i ony jsou adeptkami na medaile," prohlásil Macháček.

Změnu pro letošní rok zaznamenala párová čtyřka. Do lodě k Davidu Jirkovi a Tomáši Karasovi usedne junior Jakub Podrazil a Jakub Makovička. Ten loni spolu s Václavem Chalupou získal na mistrovství světa stříbrnou medaili.

Sezóna bude letos dlouhá, skončí až v listopadu

Po Bledu bude letošní veslařská sezóna pokračovat 18. až 20. června druhým závodem SP v Mnichově. Od 9. do 11. července se uskuteční finále SP ve švýcarském Luzernu. V polovině září pak bude Portugalsko hostit mistrovství Evropy a na přelomu října a listopadu se na Novém Zélandu pojede světový šampionát.

"Účast na světovém šampionátu mají jistou Ondra Synek a Mirka Knapková. Ostatní budou muset o nominaci bojovat na Světovém poháru v Luzernu. Mistrovství světa na Novém Zélandu není zrovna levnou záležitostí, takže chceme, aby tam odjely jen ty posádky, které budou mít reálnou šanci na medaili," vysvětloval Macháček.

Nominace na Světový pohár v Bledu
Skif muži - Ondřej Synek
Dvojskif ženy - Jitka Antošová a Lenka Antošová
Dvojskif ženy LV - Klára Janáková a Markéta Pazderková
Dvojskif muži - Petr Vitásek a Jakub Houska
Dvojskif muži LV - Ondřej Lůžek a Petr Čabla
Čtyřka bez kormidelníka muži - Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček a Jan Gruber
Čtyřka bez kormidelníka LV muži - Miroslav Vraštil, Jan Kopáč, Jan Vetešník a Ondřej Vetešník
Párová čtyřka muži - David Jirka, Jakub Podrazil, Jakub Makovička a Tomáš Karas

Reklama