Hlavní obsah

Američané místo bojů o titul hráli o záchranu, s Italy by na závěr neměli mít potíže

Hrozbu sestupu z elitní skupiny mistrovství světa hokejisté USA již zažehnali. Po vítězství nad Francií by jen shoda náhod zapříčinila, že by nebyli mezi elitou i příští rok. Hanbu z mizerného výsledku na šampionátu se jeden z favoritů pokusí odčinit i v úterním duelu proti Itálii.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Američtí hokejisté si po dvou výhrách ve skupině o udržení pojistili účast na příštím světovém šampionátu.

Článek

Američané mají záchranu prakticky jistou, s Italy by museli výrazně prohrát. To se ale nedá očekávat, ve druhém duelu skupiny o udržení celek USA porazil Francii i díky dvěma gólům Foligna 4:0.

Italové jsou ve složité situaci, musejí proti favorizovanému soupeři uspět. Své šance zvýšili vítězstvím nad Kazachstánem 2:1. První gól sice vstřelil Starčenko, skóre pak otočili Borgatello a Souza. V tabulce skupiny mají Američané šest bodů, za nimi pak Italové a Francouzi tři body a s nulou na kontě je zatím Kazachstán. Stále se tak může stát, že by o sestupujícím rozhodla minitabulka tří týmů.

Na vítězství Američanů si můžete vsadit v kursu 1,13, na výhru Itálie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8. Pokud očekáváte remízy po základní hrací době, je k dispozici kurs 9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama