Hlavní obsah

Gasquet se o postup ve Washingtonu střetne s Vliegenem

Lehkou pozici by papírově měl mít Richard Gasquet na úvod turnaje ve Washingtonu. Světovou čtyřicítku čeká až 359. hráč žebříčku ATP – Belgičan Kristof Vliegen. Gasquet by rád navázal na poslední turnaj v Gstaadu, kde se probojoval až do finále.

Foto: Christian Alminana, ČTK/AP

Francouzský tenista Richard Gasquet

Článek

Rodák z Beziers Gasquet zahájil sezónu postupem do čtvrtfinále v Brisbane, poté podlehl až ve finále v Sydney Kypřanu Baghdatisovi. Do čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletý tenista probojoval v Casablance a Bělehradě, z vítězství se radoval na challengeru v Bordeaux a na podniku v Nice. Naposledy v Gstaadu prohrál až ve finále s Almagrem.

Osmadvacetiletý Vliegen je v žebříčku ATP až na 359 místě, letos rodák z Maaseiku jen na challengeru v Tunisu přešel přes druhé kolo. V semifinále jej vyřadil Argentinec Acasuso. Naposledy v Los Angeles prohrál Vliegen v prvním kole s Američanem Sweetingem.

Oba tenisté se utkali pětkrát, bilance hovoří v poměru 3:2 pro Francouze. Ten po dvou porážkách porazil Vliegena třikrát v řadě, naposledy v roce 2008 v Monaku. Na vítěze námi vybraného utkání již v dalším kole čeká Kazach Golubjov.

Na vítězství Gasqueta si můžete vsadit v kursu 1,24, na výhru Vliegena vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,28.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama