Hlavní obsah

VIDEO: Hokejisté odletěli na olympiádu, do Vancouveru je dopraví vládní speciál

PRAHA

V komfortním prostředí letadla české vlády ve čtvrtek odpoledne odletěla z pražského vojenského letiště v Kbelích část výpravy hokejové reprezentace do dějiště zimních olympijských her ve Vancouveru. Dva hráči z domácí extraligy v čele s trenérem Vladimírem Růžičkou a pětice hokejistů z Kontinentální ligy se na palubě letadla setkali i s krasobruslařem Tomášem Vernerem, v Bruselu se má přidat i český premiér Jan Fischer.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér hokejistů Vladimír Růžička na letišti v Praze-Kbelích

Článek
Fotogalerie

Ten jim ovšem bude dělat společnost až od mezipřistání v Bruselu. Do té doby budou na palubě jako cestující jen trenér Růžička a jeho svěřenci Jaromír Jágr, Petr Čajánek, Josef Vašíček, Tomáš Rolinek, Roman Červenka, Miroslav Blaťák a Jakub Štěpánek. A spolu s nimi také krasobruslař Tomáš Verner se svou trenérkou Vlastou Kopřivovou a fyzioterapeut Pavel Kolář.

Jágr, vlajkonoš české výpravy pro páteční slavnostní zahájení olympiády, se chystal největší část cesty prospat. "Budu rád, když si sednu a hned usnu," řekl Jágr novinářům. Na žádný dlouhý rozhovor během cesty s premiérem Fischerem to tak z jeho strany nevypadá. "Z mojí strany určitě ne," smála se hvězda Omsku.

Obránce Miroslav Blaťák hraje v klubu Salavat Julajev Ufa pod vedením trenérů sborné Bykova a Zacharkina, žádné zvláštní rady ale před vzájemným zápasem, který je na olympiádě čeká příští neděli, nedostal. "Kouč Bykov mi jen popřál hodně štěstí," řekl Sport.cz.

Svůj hokejový sen stále prožívá útočník Tomáš Rolinek, jenž před lety zvažoval skončit s hokejem a teď jede na olympijské hry. "Nikdy bych si nedokázal představit, že budu v letadle sedět vedle Jágra směr Vancouver. Kdyby mi to někdo řekl, tak mu odpovím, že to nejde. Že se to nikdy nestane. V životě by mě nenapadlo, že tam budu," prohlásil sympatický hráč.

Růžičkovi asistenti Josef Jandač a Ondřej Weissmann a někteří další členové realizačního týmu odletěli do Vancouveru hned ráno s další částí olympijské výpravy. Na místě už jsou od konce minulého týdne maséři a generální manažer českého týmu František Černík. První trénink mají hokejisté naplánovaný v dějišti olympiády v pátek od 12:30 tamního času, tedy ve 21:30 SEČ.

Šestnáctka hráčů z NHL se budou postupně připojovat, první by měl být ve Vancouveru v neděli obránce Tomáš Kaberle z Toronta. Jediný trénink v kompletním složení stihnou až v úterý večer (ve středu ve 2:30 SEČ), tedy den před úvodním utkáním v základní skupině se Slovenskem.

Reklama