Hlavní obsah

Kanada - Německo 8:2Kanada rozdrtila Německo 8:2 a jde do čtvrtfinále s Ruskem

VANCOUVER

Hokejisté Německa dokázali hvězdnou Kanadu udržet na uzdě jen prvních dvacet minut druhého osmifinále na olympijských hrách ve Vancouveru. Domácí tým vyhrál podle předpokladů zápas s outsiderem vysoko 8:2 a ve čtvrtfinále jej čeká Rusko. Kanada o vítězství rozhodla především třemi góly během šesti minut druhé třetiny. Dvakrát skóroval Jarome Iginla, Eric Staal si připsal tři asistence.

Foto: Gary Hershorn, Reuters

Kanadský útočník Sidney Crosby (uprostřed) se raduje společně se spoluhráči Jerome Iginlou (vlevo) a Ericem Staalem z branky do sítě Německa.

Článek

Do kanadské branky se stejně jako v úvodním zápase turnaje s Norskem postavil Roberto Luongo a zcela se změnil také první útok "kanadských listů". Vedle Sidney Crosbyho se postavili Eric Staal a Jarome Iginla. V jedenácté minutě otevřel skóre Joe Thornton, jehož ideálně zpoza brány našel Heatley.

Zatímco během první třetiny ještě houževnatí Němci dokázali s velkým favoritem držet krok, všechny jejich naděje na dobrý výsledek se sesypaly jak domeček z karet během šesti minut druhé části. Ve 23. minutě nejprve Weber svou dělovkou doslova roztrhl síťku za německým gólmanem Greissem, a vzápětí se dvakrát prosadil Iginla. O druhou nulu na olympiádě pak Luonga připravil Marcel Goc.

Z třetí části uběhlo jen 65 vteřin a Kanada vedla už 5:1, když Eric Staal svou třetí asistencí v zápase našel před brankou Crosbyho. Za dalších pět minut se zase po přihrávce Morrowa zpoza brány trefil Mike Richards.

Z utkání se stávala exhibice kanadských hvězd, což potvrdil Scott Niedermayer, jenž vypíchl puk na obranné modré a stále excelentní bruslař prosvištěl až k bráně, kde Greisse překonal střelou mezi betony. Tři minuty před koncem poprvé na turnaji skóroval i Rick Nash, jenž před zápasem díky nule na střeleckém kontě přišel o místo v první formaci Kanady.

ZOH - lední hokej mužů - osmifinále:
Kanada - Německo 8:2 (1:0, 3:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 11. Thornton (Heatley, Keith), 23. S. Weber (M. Richards), 24. Iginla (Doughty, E. Staal), 29. Iginla (E. Staal, Boyle), 42. Crosby (E. Staal, Keith), 47. M. Richards (Morrow, Toews), 52. S. Niedermayer, 57. Nash (Pronger) - 37. M. Goc (Schmidt, M. Müller), 59. Klinge (M. Müller, Hospelt). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Rooney - Murphy (oba USA), Fonselius (Fin.).
Kanada: Luongo - Keith, Doughty, S. Niedermayer, S. Weber, Boyle, Pronger, Seabrook - Iginla, Crosby, E. Staal - Perry, Getzlaf, Nash - Marleau, Thornton, Heatley - M. Richards, Toews, Morrow - Bergeron. Trenér: Mike Babcock.
Německo: Greiss - Ehrhoff, Seidenberg, Ficenec, Sulzer, Holzer, Butenschön, Schmidt, Bakos - Hecht, M. Goc, Sturm - Wolf, Mulock, Greilinger - Felski, Tripp, Rankel - Klinge, Hospelt, M. Müller. Trenér: Uwe Krupp.

Reklama

Související témata: