Hlavní obsah

Proti Švédům v brance s Kovářem, nebo Salákem. Pavelec bude jen na tribuně

škv (Soči)Sport.cz

Ve středečním úvodním zápase olympijského hokejového turnaje proti Švédsku nastoupí v české bráně Jakub Kovář, nebo Alexander Salák. Ondřej Pavelec bude utkání sledovat jen z tribuny.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Gólmani české hokejové reprezentace Jakub Kovář (vlevo) a Alexander Salák na tréninku v Soči.

Článek

Gólmani už vědí, který z nich proti Třem korunkám vyjede na led od úvodní minuty, prozrazovat to ale nechtěli. Stejně jako kouč Alois Hadamczik. „Nechtějte po mně, abych to teď oznamoval. Švédové všechno sledují, dělají si různou průpravu podle toho, kdo proti nim bude chytat," říkal trenér.

Potvrdil však, že duel se Švédy bude jen z tribuny sledovat Ondřej Pavelec. „Oba gólmani z KHL chytají dobře a je až hlavolam, koho do branky nasadit. Ondra poslední utkání v NHL nechytal, navíc má za sebou dlouhý let z Ameriky. Proto jsme si řekli, že mu dáme pár dní pauzu. Proti Lotyšsku už ale půjde do brány," prozradil Hadamczik.

Pavelec: Neskáču z toho do stropu

Na Pavelcovi bylo znát, že by nejraději nastoupil už proti Švédům. „Každý z nás chce hrát, takže do stropu neskáču. Co ale zmůžu," krčil rameny.

„Trenér to nijak neodůvodňoval, jen mi to oznámil během desetivteřinového rozhovoru. Ani o žádné aklimatizaci vůbec nebyla řeč. Tak to prostě je, nemyslím si, že je potřeba, aby mi to trenér odůvodňoval," řekl kladenský rodák a dlouho pátral v paměti, kdy naposledy sledoval zápas svého týmu z tribuny.

„Naposledy během mistrovství světa 2011 v Bratislavě. Ani nevím, co budu na tribuně dělat," vyloudil alespoň náznak úsměvu.

Reklama