Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Bolkvadzeová 6:1, 6:4Pohodový postup. Plíšková vládla a je na US Open ve 3. kole. Zápas Muchové se odkládá

Aktualizováno

Klidná práce. Karolína Plíšková si ve druhém kole US Open poradila s gruzínskou tenistkou Mariam Boldvadzeovou 6:1, 6:4 a zajistila si postup do další fáze. O postup do osmifinále bude světová trojka bojovat s vítězkou utkání Džabúrová - Sasnovičová. Od 20:00 měla ke svému duelu s Tchajwankou Sie Šu-wej nastoupit Karolína Muchová, v New Yorku však pršelo a utkání bylo stejně jako řada dalších odloženo.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Karolína Plíšková první set jasně ovládla.

Článek

Karolína Plíšková vstoupila do zápasu s Bolkvadzeovou ve velkém stylu. Dařilo se jí podání, během prvních dvou her při svém servisu dovolila soupeřce jediný bod, sama si připsala dvě esa. První důležitý moment přišel za stavu 2:1 pro světovou trojku, když poprvé v zápase vzala gruzínské soupeřce servis.

Jednadvacetiletá Bolkvadzeová, která v prvním kole překvapila vyřazením o více než o sto třicet příček lépe postavené Peraové, se začala trápit, podruhé v řadě ztratila svůj servis a o výsledku první sady bylo prakticky rozhodnuto.

Plíšková první sadu již s přehledem dopodávala, vyhrála ji 6:1 a po 21 minutách šla do vedení 1:0 na sety.

I druhý set v režii favoritky

Plíšková pokračovala v soustředěném výkonu i ve druhém setu. Levou rukou hrající soupeřka měla problémy s returny Češky k základní čáře, což vyústilo v další brejk za stavu 2:1 pro favoritku.

Lounská rodačka měla v této fázi utkání 94procentní úspěšnost získaných míčů po prvním servisu. Pak si však finalistka US Open z roku 2016 vybrala první slabou chvilku, když poprvé v zápase přišla o vlastní servis a bylo vyrovnáno na 2:2.

Utkání, které se kvůli dešti hrálo pod zataženou střechou centrkurtu Arthura Asheho, gradovalo dramatickou pátou hrou druhé sady, ve které využila Plíšková čtvrtý brejkbol a znovu šla do vedení.

Česká jednička už náskok udržela, sadu vyhrála 6:4, celý zápas pak za 68 minut 2:0 na sety a zajistila si postup do třetího kola US Open. "Jsem ráda, že moje podání bylo lepší než v prvním kole. Hrála jsem solidně, nemusela jsem předvést svůj nejlepší tenis," řekla spokojená vítězka.

O osmifinále bude finalistka turnaje z roku 2016 Plíšková hrát s vítězkou utkání mezi Ons Džabúrovou z Tuniska a Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

Reklama

Související témata: