Hlavní obsah

Dělal jsem skoro všechno blbě, zjistil Koudelka u bývalého hráče NHL

Michal OsobaSport.cz

Po třicítce a třinácti sezonách ve Světovém poháru už ho máloco překvapí. Ale když se skokan na lyžích Roman Koudelka začal více věnovat posilování vnitřních svalů, dozvěděl se nemilou novinu. „Zjistil jsem, že jsem dělal skoro všechno blbě,“ směje se.

Foto: Ivana Roháčková

Roman Koudelka před sezonou vsadil na zarostlou image.

Článek

Jeho instruktorem byl Jakub Čutta, bývalý hokejový reprezentant, který si v dresu Washingtonu Capitals zahrál i NHL. „Hlavně na jaře jsem u něj v Liberci strávil hodně času. Pracovali jsme na hýžďových svalech, držení těla… Já si myslel, že hokej se skoky nemá nic společného, ale ty cviky jsou pro všechny a Kuba mi hodně pomohl,“ cení si Koudelka.

Cílem bylo zapracovat na větší uvolněnosti v letu, s níž Koudelka delší dobu bojuje. „Nechci říct, že najednou budou výsledky lepší, je to běh na dlouhou trať, uvidí se za pár let,“ překvapil nejlepší český skokan.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Dnes atmosfera nebyla úplně TOP, ale 3 body jsou 😁😁😁 @slaviapraha

Příspěvek sdílený Koudelka Roman (@koudelkaroman),Lis 10, 2019 v 10:12 PST

Už po nepovedené olympijské sezoně byl totiž blízko konce kariéry, nakonec se nechal umluvit a určitě nelitoval. Po třech letech se v celkovém hodnocení Světového poháru vrátil mezi elitní patnáctku, na Turné čtyř můstků byl dokonce pátý. A rázem mluvil o vizi dalších několika let na můstku.

„Ale já k téhle sezoně přistupuju, jako by byla má poslední. Mám doma malého kluka a odloučení od rodiny je každým rokem horší. Skoky mě baví, doma mě podporují, ale teď nedokážu říct, jestli to bude má poslední sezona, nebo budu skákat ještě deset let,“ krčí rameny otec tříletého syna Karla.

Kolotoč Světového poháru se skokanům na lyžích rozjíždí o víkendu v polské Wisle, vrcholem sezony bez mistrovství světa bude tradiční Turné čtyř můstků.

Reklama