Hlavní obsah

Limberský už parkuje před hlavním vchodem. Je nastavený jako ředitel, dobírá si ho Šádek

Černý mercedes s Limberského monogramem ve státní poznávací značce už sice parkuje přímo před vchodem hlavní tribuny plzeňského stadionu, jenže do klubových kanceláří v prvním patře to má šestatřicetiletý obránce Viktorie pořád ještě hodně daleko. „David už se vidí trochu jako ředitel a možná už je jako ředitel trochu nastavený, ale jeho místo je stále v hráčské kabině,“ hází v plén jeden ze svých bonmotů ředitel fotbalové Plzně Adolf Šádek. Pochopitelně adresovaný Limberskému.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský během zkoušení nové košile a doplňků.

Článek

Jemu, stejně jako třeba Romanu Hubníkovi končí v létě ve Viktorii smlouva, takže třeba i proto si Limberský s předstihem zabral místo na parkování přímo před vchodem do vyšších klubových pater...

„Pořád je to kvalitní fotbalista, takže na únorovém soustředění ve Španělsku přijde řeč na prodloužení smlouvy. To vědí oba, David i Roman," potvrzuje Šádek, že s oběma hráči bude jejich budoucnost řešit v Esteponě.

„Ale také vědí, že mají celé jaro na to, aby přesvědčili, že jsou zdravotně v pořádku a svými výkony jsou pro mužstvo přínosem," připomněl plzeňský ředitel problémy, které Hubníka trápily v úvodu podzimu a Limberského naopak v jeho závěru.

„Pak bude na trenérech, aby po skončení jara vyhodnotili, jestli má David Plzni ještě co dát," dodává Šádek.

To brankář Matúš Kozáčik už na fotbalový oltář své odevzdal, takže pozici vyklidil. Reprezentační kariéru ve slovenském národním týmu definitivně ukončil, ve Viktorii se stal po odchodu Martina Ticháčka doprovázejícího Pavla Vrbu do bulharského Razgradu trenérem brankářů. Přitom ale zůstal třetím gólmanem pro případ nouze a nezbytné potřeby. Náhradu na místo brankářské trojky za Hruškou a Sváčkem zatím Plzeň nemá.

„Zabýváme se tím, zvažujeme, zda ještě přivedeme třetího gólmana, nebo zda budeme řešit situaci z vlastních zdrojů. I proto Kozáčik zatím aktivní kariéru v klubu neukončil, i když v hráčském kádru jeho jméno nefiguruje. Za jistých okolností by se mohl skutečně ještě objevit v bráně," přiznal Šádek

Plzeňský dres bude i na jaře oblékat útočník Michael Krmenčík, kolem jehož transferu do ciziny se toho už namluvilo a napsalo spoustu. Naposledy v souvislosti s italským Janovem, který za něho měl podle kuloárních informací nabídnout 130 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík slaví gól na hřišti Příbrami.

„Nabídka to sice byla zajímavá, ale stejně tak byly zajímavé i jiné nabídky, které přišly. Problém pro zájemce je ovšem v tom, že ani zdaleka nenaplňují naše očekávání. Bez ohledu na soutěž, v které působí, totiž nejsou schopni vyhovět našim požadavkům. Proto do Janova dřív přestoupím já než Krmenčík," zažertoval si Šádek.

Reklama