Hlavní obsah

Další posila pro mistra? Olomoucký Zima dostal svolení jednat o přestupu do Slavie

Aktualizováno

Fotbalový obránce David Zima dostal od vedení Olomouce svolení jednat o přestupu do Slavie. Devatenáctiletý stoper podle klubového webu Sigmy opustil soustředění v Turecku a odletěl do Prahy, kde ho čeká zdravotní prohlídka a jednání o smlouvě. V ideálním případě by se Zima podle informací Sport.cz mohl připojit ke Slavii, která je momentálně na soustředění v portugalském Lagosu, během pátku.

Foto: Profimedia.cz

David Zima by se mohl stát novou posilou Slavie

Článek

O olomouckého odchovance hodně usiluje trenér červenobílých Jindřich Trpišovský. Podle médií nabízí Slavia za mládežnického reprezentanta kolem 30 milionů korun.

„My jsme o něj hodně stáli, mluvíme o něm dlouhou dobu. Je to mladý, talentovaný a hodně rychlý hráč. Stopery potřebujeme. Jde i o dlouhodobé hledisko. V létě se může stát, že někdo odejde, a tak chceme mít připravené hráče, kteří budou moci naskočit do sestavy, aniž by potřebovali čas na adaptaci," říká Zdeněk Houštecký, asistent trenéra Slavie.

Zima debutoval v A-týmu Olomouce v říjnu v domácím poháru proti pražské Dukle. Následující měsíc si ve Zlíně odbyl ligový debut. Druhý start v nejvyšší soutěži přidal v prosinci proti Bohemians 1905. Celkem v lize odehrál 156 minut.

Reklama

Související témata: