Hlavní obsah

Je to pořádná facka, sype si popel na hlavu slovenská biatlonová hvězda

Hochfilzen/Praha

Doba koronavirová drsně mění zažité pořádky i v týmu slovenských biatlonistek. Ten je v aktuální sezoně ve Světovém poháru stále bez bodu! Největší hvězda Paulína Fialková obsadila ve sprintu v Hochfilzenu až 86. místo, což je vůbec nejhorší výsledek v její dosavadní kariéře.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Paulína Fialková na trati sprintu v rámci SP v Hochfilzenu.

Článek

„Je to pořádná facka, ale na druhou stranu reálný obraz toho, kde se v tuhle chvíli nacházím," posteskla si 28letá rodačka z Brezna pro server slovenskybiatlon.sk. Po 17. příčce slovenské štafety přidala: „Ještě před týdnem na kontrolním soustředění v Obertilliachu jsem na tom byla celkem dobře, ale teď se cítím slabá a pomalá. Nedokážu zrychlit a mám i silové problémy."

Za vším je podle ní více než týden strávený v karanténě ve Švédsku, k němuž ji odsoudily čtyři pozitivní testy na koronavirus v sedmičlenném týmu a kvůli němuž sestry přišly i o úvodní SP v Kontiolahti. „Cíl je jasný a nechci to vzdávat po prvním nepovedeném startu. Věřím, že to časem přijde, že se zase rozzávodím. Každý další závod teď bude šancí jít krůček po krůčku vzhůru," plánuje si závodnice, která už při Světovém poháru několikrát vystoupila na stupně vítězů.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Zdrcená Ivona Fialková po nedělní stíhačce SP v Hochfilzenu.

Situaci ve slovenském týmu zatím nezachránila ani mladší ze sesterského dua Ivona, jež startovala jako jediná v nedělní stíhačce a obsadila až 55. pozici poté, co musela absolvovat šest trestných kol. Vylepší Slovenky katastrofální úvod už při příští zastávce SP tento týden znovu v Hochfilzenu?

Reklama

Související témata: