Hlavní obsah

Nedopila své pivo. A výhru musela vrátit, byla diskvalifikována

Austin

Ve světě sportu se občas dějí podivuhodné věci. Někdy na fotbalové hřiště vběhne pomatenec, kterýžto předtím odhodil všechny své svršky i spodky. Boxeři si někdy místo omračujících ran raději posílají pusinky. A formule někdy létají vzduchem místo toho, aby jezdily. Abyste ale museli vracet medaili i s těžce vydřenou finanční prémií, protože jste nedopili svoje pivo, to se stává opravdu velmi zřídka. A nikdy se to dokonce ještě nestalo ani v České republice. Zato v Americe je asi možné úplně všechno.

Foto: Profimedia.cz

Až do dna! platí v Pivní míle více než kde jinde.

Článek

Austin v Texasu se stává ve světě sportovních klání čím dál známější také díky své pivní míli. Jedno třetinkové pivo, jeden atletický ovál a tak celkem čtyřikrát dokola. Tak by se dalo ve stručnosti shrnout, o co v tomto sportovním odvětví vlastně jde. Takové mistrovství světa v rychlostním pití a běhání.

Velmi dobře si už tradičně v podobných utkáních vede Kanada. Země nejvíce držitelů světových rekordů v této zajímavé disciplíně nezklamala ani tentokrát. Elitní závod tradičně vyhrála a kromě prvního obsadila také druhé a čtvrté místo.

Američanka Alisson Grace Morganová s přehledem zvítězila v ženské části závodu a nastavila i nový světový rekord doprovázený zajímavou finanční odměnou. O to větší šok zažila krátce poté, co byl její čas z tabulek vymazán a závodnice diskvalifikována. Pořadatelský dohled (takzvaná „pivní policie") shledala, že Alisson nechala ve svých lahvích více pěnivého moku, než je podle pravidel přípustné.

Město Austin bylo ale svědkem i mnohých jiných výstředností. Jako nejstarší člověk světa úspěšně dokončila pivní míli i téměř 83letá Elvira Montesová, vitální stařenka známá svým odporem k pití piva a láskou k pití whisky. Montesová se přiznala, že trénovala na běžeckém páse za současného pití piva, které pak několikrát týdně prokládala skotskou.

Mezi úspěšné hrdiny pivní míle se probojoval i paralympijský účastník Chad Davis, zcela nevidomý běžec. Ten vyběhl na trať i se svým trasérem, který jej obvykle na bězích doprovází. V posledním kole ale trasér svému svěřenci nestačil ani v pití, ani v běhu, a tak proběhl paralympionik cílem zcela sám.

Reklama