Hlavní obsah

Když se černý pátek stane pro běžce černou noční můrou

Už časného rána se koupěchtivým jedincům v černý pátek rozjasňuje úsměv na tváři. Je totiž černý den pro všechny vysoké ceny a odkládané nákupy. Je čas vyrazit a konkurenci (v tomto případě další spolubližní zákazníky) zašlapat do země nebo ji alespoň něčím pořádně pobouchat u pokladny. Obchodníci si mou ruce, kšefty běží jako na drátkách a ty slevy, co nám dají, je nijak zvlášť nebolí. Někdy se ale stane, že je hodně zabolí přílišný zájem zákazníků ‒ jako třeba v tomto americkém sportovním obchodě.

Foto: facebook A. J. P. Calimlim

Někdy s sebou mohou velké nákupy přinášet i velký nepořádek.

Článek

Nákupní horečka dosahuje vrcholu, emoce stříkají na všechny strany a vzájemné mezilidské porozumění jde stranou. Nechcete přece, aby se uprostřed těch fantastických slev k sobě ještě lidé chovali slušně, že ne? Nebo dokonce ještě k samotnému zboží? Nemyslitelné! Podívejte se, kam až to může dospět. Amerika, země neomezených možností.

 

#blackfriday #nike

Video zveřejněné uživatelem Tristan (Tran) (@iamtvoo),Lis 25, 2016 v 10:34 PST

Na černý pátek a následující víkend asi hned tak nezapomenou ve firemní prodejně Nike Store v Tulalipu ve státě Washington. Přes 20 000 zákazníků se prohnalo mezi natřískanými regály. Fotky očitých svědků vyprávějí neuvěřitelný příběh davového šílenství a oranžového moře rozšlapaných krabic od bot. Prodavači mohou mluvit o štěstí, že jejich obchod neprodává třeba porcelán.

Americký vynález jménem Black Friday, černý pátek, následuje po Dni díkůvzdání a je využíván množstvím nejrůznějších obchodů k „vyčištění" skladů.

„Měl jsem pocit, že se tudy žene zemětřesení," komentoval situaci jeden z prodavačů. Nikdo ale nikde nenaznačoval, jak vysoké škody kobylkovitý nájezd kupujících vlastně přinesl. Je dost možné, že za rozšlapanými krabicemi se skrývá obrovský zisk firmy. Zaslouží si tedy prodejna opravdu naši lítost?

Účastníte se davového slevového šílenství „Black Friday“?
Ano, jak jde o slevy, tak musí jít důstojnost stranou!
5 %
Nepříliš, jen sem tam, ale nikomu nic z ruky nervu!
9,8 %
Ne, považuji to za kratochvíli duchem nižších vrstev.
85,2 %
Celkem hlasovalo 418 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Nepořádek
Zákazník