Hlavní obsah

Žhavý Bolt ujíždí na papričkách

Praha

Usain Bolt, jeden z nejrychlejších mužů planety a nejrychlejší sprinter vůbec, má v lásce vedle atletiky a fotbalu také dobré jídlo. Proto se nyní rozhodl označit svým jménem novou řadu pálivých omáček. „Usain's Insane Hot Sauce“, Usainovy šíleně pálivé omáčky se už teď prodávají v Austrálii.

Foto: Profimedia.cz

Po Boltových pálivých papričkách budete možná stejně rychlí jako on (ilustrační foto)

Článek

Jméno nejznámějšího a nejúspěšnějšího sprintera současnosti nyní nesou i tři lahvičky skrývající v sobě výtažky ze čtyř různých druhů chilli papriček pěstovaných v Austrálii. Originální jamajské koření je nejslabší z řady šíleně pálivých omáček. Následuje Ananas s jamajským kořením a vrchol ďábelské pálivosti přestavuje Mango & 3 chilli.

Osminásobný olympijský medailista v běhu na 100 a 200 metrů a držitel světového rekordu z Jamajky tak otevírá další kapitolu svého života. Svou profesionální kariéru atleta ukončil v loňském roce po mistrovství světa v Londýně. Od té doby nezapomíná svět bavit svými dalšími překvapeními. Pálivé omáčky jsou jedním z nich.

„Procestoval jsem celý svět a zjistil jsem, že kuchyně Karibiku není kromě zemí jako je USA nebo Velká Británie zrovna lehce dostupná, a chci přinést tyto speciální chutě i do Austrálie," nechal se slyšet šampión. Inspirace pro jednotlivé příchutě omáček prý dokonce pochází od některých členů Boltovy rodiny.

Pálivé papričky do omáček pocházejí od jednoho z australských výrobců, který dohodu s Boltem vhodně nakombinoval se státními pobídkami pro zvýšení zaměstnanosti. Bolta tak zřejmě budou Australané milovat hned dvakrát. Otázkou naopak zůstává, zda se šíleně pálivých omáček dočká třeba i kontinentální Evropa. Ďábelské lahvičky zatím prodává jediný australský řetězec obchodů s potravinami.

Koupili byste si Boltovu omáčku?
No tak určitě! Zvědavost by mi nedala.
82,7 %
Ne, nechci podporovat bohaté vysloužilé atlety.
7,3 %
Nevím. Kolik to stojí?
10 %
Celkem hlasovalo 519 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Chilli papričky
Omáčky
Mango