Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 2:1Těsné vítězství ve šlágru kola poslalo Třinec do čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Stránský 1 : 0
22. Zadina 2 : 0
44. Pavlík 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté udolali ve 22. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a vrátili se do čela soutěže o dva body před Plzeň. K vítězství je nasměroval Matěj Stránský, který otevřel skóre a připsal si čtrnáctý gól ve třináctém utkání sezony. Oceláři udrželi domácí neporazitelnost, na svém ledě vyhráli všech sedm zápasů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Martin Růžička z Třince a Jordann Perret z Hradce Králové.

Článek

Oba týmy udělaly před duelem změny v elitním útoku. Třinci chyběl kapitán Vrána, jehož nahradil na postu centra Michal Kovařčík. Hradec, který dal v předchozích dvou zápasech jen jeden gól, zařadil do elitní formace Jergla a začal aktivně. V přesilové hře zasypal Kořenáře několika střelami, ale bez efektu.

To domácí využili svou první početní výhodu po krásné kombinaci - Hrňa našel křížným pasem Růžičku, který vyslal střílenou přihrávku do brankoviště a Stránský špičkou čepele usměrnil puk do sítě. Nejlepší střelec sezony skóroval počtvrté v řadě. Domácí ještě před gólem promarnili přečíslení tři na jednoho, Ondřeje Kovařčíka zastavil obětavým zákrokem Zámorský. Hosté mohli vyrovnat, Pilař ale zblízka jen vyprášil Kořenářovu výstroj.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Prázdná tribuna kvůli pandemii koronaviru na hokeji v Třinci.

Třinec krátce po přestávce své vedení zvýšil. Marcinko přistrčil puk Zadinovi, který se zbavil protisměrnou kličkou svého spoluhráče z Detroitu Hronka a z mezikruží překonal Lukeše mezi betony.

Třetí gól mohl přidat Hrňa, který si položil hostujícího gólmana a měl před sebou odkrytou branku, ale nepřehodil beton Lukeše. V závěru druhé třetiny hrál Hradec přes minutu a půl přesilovou hru čtyři na tři, následně měl i 21 sekund výhodu dvou mužů v poli, ale až příliš spoléhal na Hronka.

Hradec, který před pěti dny nepřekonal třineckou obranu a prohrál 0:3, se ale v úvodu poslední třetiny přeci jen dočkal. Další početní výhodu proměnil po pěti sekundách Filip Pavlík střelou zpoza levého kruhu. Hradec gól povzbudil, šance na vyrovnání si vytvořili Cingel a Orsava.

Třinec si po snížení nekomplikoval život, několikrát vyhodil puk na zakázané uvolnění a doufal, že se ujme některý z brejků. Při jednom promáchl Zadina přihrávku Jaška, v další šanci se ocitl Marcinko, který zůstal sám před Lukešem, ale k zakončení se nedostal. Na skóre už nic nezměnila ani závěrečná 40 sekund dlouhá hrá hostů bez brankáře.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. M. Stránský (M. Růžička, Hrňa), 22. F. Zadina (Marcinko, D. Musil) - 44. F. Pavlík (V. Růžička ml., Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití. 1:1. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, M. Kovařčík, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kurovský. Trenér: Varaďa.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Čáp, F. Pavlík, Šalda - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Koukal, Pilař - R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: