Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 3:4Hradec Králové v zápase plném zvratů slaví těsnou výhru. Zářili Smoleňák a Perret

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Smoleňák 0 : 1
11. Straka 1 : 1
25. Zdráhal 2 : 1
28. Estephan 3 : 1
32. Perret 3 : 2
47. Smoleňák 3 : 3
49. Perret 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v nedělním utkání 13. kola extraligy s Hradcem Králové 3:4. Verva už po 25 sekundách prohrávala, ale dokázala skóre otočit na 3:1 ve svůj prospěch. Mountfieldu se ale povedl také obrat a po dvou trefách Smoleňáka a Perreta slaví těsné vítězství.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla dostává první gól, který dal Radek Smoleňák z Hradce (zády).

Článek
Fotogalerie

O ideální vstup hostů do zápasu se postaral již po 25 sekundách kapitán Smoleňák, který využil prostoru před litvínovskou brankou a našel si ideální místo pro zakončení.

Domácí se po chvilce z inkasované branky oklepali a v 6. minutě mohl vyrovnat Stehlík, v samostatném nájezdu však brankáře Lukeše nepřekonal. Vyrovnat se Vervě povedlo až v polovině první třetiny, kdy v přesilové hře tečoval Irvingovu střelu od modré čáry Straka.

Po několika slibných šancích na obou stranách se skóre potřetí změnilo ve 25. minutě, kdy Východočeši nechali zcela volného Zdráhala, který si po střele k tyči připsal pátý gól v sezoně.

Hosté, v jejichž sestavě si extraligový debut připsal šestnáctiletý útočník Šimek, následně přidali, šance Lalancetteho ani Klímy ale gólem neskončily. V početní výhodě tak Litvínov mohl své vedení navýšit. Domácí se sice minutu nemohli vůbec dostat do útočného pásma, pak se ale ke střele dostal Estephan a zamířil přesně.

Ve 32. minutě však Hradec Králové se štěstím snížil, když Perretův zřejmě zblokovaný střelecký pokus přeletěl Godlu v litvínovské brance. Mountfield, který v minulé sezoně vyřadil Litvínov v předkole play off, se tlačil za vyrovnáním a domácí držel zejména pozorný Godla.

Severočeši ale byli za pasivitu potrestáni. Ve 47. minutě vyrovnal se štěstím Smoleňák a o 82 sekund později dokonal obrat pohotově tečující Perret. Hosté poté sice nevyužili dvě přesilové hry, mrzet je to ale nemuselo. Litvínov nedokázal vyrovnat ani v dlouhé power play a ani v pátém domácím zápase v sezoně tak nedokázali naplno bodovat.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. P. Straka (Irving, A. Kudrna), 25. P. Zdráhal (L. Stehlík, Gerhát), 28. Estephan (Stříteský, Irving) - 1. Smoleňák (Oksanen), 32. Perret (Gaspar, Jergl), 47. Smoleňák (Cingel), 49. Perret (Jergl). Rozhodčí: Hodek, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3, navíc Irving - Perret oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 2663.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Kolář, D. Zeman - Jarůšek, Gerhát, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - Havelka, Latta, L. Stehlík. Trenér: Országh.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda - Smoleňák, Cingel, Oksanen - Orsava, Lalancette, Lev - Jergl, Kevin Klíma, Perret - P. Šimek, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice