Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 0:2Krejčí nedal trestné střílení, ale přesto pečetil vítězství Hanáků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Káňa 0 : 1
60. Krejčí 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v předehrávaném zápase 16. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:0 a posunuli se na 7. místo tabulky. Středočeši zůstali čtvrtí. Duel týmů s nejmenším počtem inkasovaných branek v soutěži rozhodl ve 30. minutě v přesilové hře Jan Káňa. Druhý gól vstřelil při power play Mladé Boleslavi David Krejčí, který předtím neproměnil trestné střílení. Premiérové čisté konto udržel Jan Lukáš.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Krejčí a autor prvního gólu Jan Káňa z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili opět bez elitního útočníka Šťastného, který bude v jejich sestavě chybět ještě několik týdnů. Naopak poprvé se představil finský obránce Lintuniemi a šanci dostal i nejproduktivnější hráč první ligy Tomáš Knotek ze Slavie.

V úvodní dvacetiminutovce se hned do tří velkých šancí dostal domácí Fořt. Ani jednou ale neuspěl. Nejprve se blýskl skvělým zákrokem brankář Lukáš, poté Fořt minul puk v přesilovce před odkrytou brankou a ve třetím případě branku Olomouce přestřelil.

Ve druhé třetině se hrála dlouhá pasáž bez přerušení, na jejímž konci se zjevil před Krošeljem osamocený Navrátil, ale překonaného brankáře Boleslavi zastoupili ještě v brankovišti obránce Pláněk. Další šanci Káni už slovinský brankář domácích pokryl. Stejný útočník v polovině zápasu otevřel skóre, když využil jedinou dnešní přesilovku Hanáků. Boleslav mohla odpovědět také v přesilové hře, ale žádná z Kousalových střel svůj cíl nenašla.

Foto: David Taneček, ČTK

Alex Lintuniemi z Mladé Boleslavi při utkání s Olomoucí.

Bruslaři se snažili rozbít olomoucký obranný val, ten ale držel pevně v základech i ve třetí třetině. Boleslav se tlačila do zakončení vehementně, čímž se otevírala okénka v obraně. Jedno takové musel uhasit dvě minuty před koncem faulem Ševc, hlavní olomoucká hvězda Krejčí ale v následném trestném střílení trefila jen horní tyč. Krejčího to ale mrzet nemuselo, sedmnáct vteřin před koncem si totiž při power play domácích připsal osmý gól v sezoně. Mladá Boleslav se tak podruhé za sebou střelecky neprosadila.

Předehrávka 16. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Káňa (J. Knotek, Nahodil), 60. Krejčí (Lukáš). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Gerát, Klouček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 2421
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Šidlík, Jánošík, Lintuniemi - Claireaux, Fořt, Dufek - Kotala, Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, T. Knotek - J. Stránský, Bičevskis, Lunter. Trenéři: Rulík a Patera.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, Káňa - Klimek, J. Knotek, Ostřížek - Kunc, Nahodil, Burian - Navrátil, Strapáč, Olesz. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama