Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:1Rychlý obrat! Třinec je k titulu o jeden krok před Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Matuškin 0 : 1
45. Nestrašil 1 : 1
49. Nestrašil 2 : 1
51. Chmielewski 3 : 1
58. Marcinko 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince vstoupili v pondělí vítězně do boje o Masarykův pohár, když porazili na domácím ledě v úvodním finále extraligy Spartu 4:1. Oceláři dlouho v zápase tahali za kratší konec, duel ale otočili čtyřmi góly ve třetí části a v tomto ročníku v play off ještě neprohráli. Série pokračuje ve Werk Areně v úterý od 17:00.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Martin Růžička, David Musil, Aron Chmielewski, Tomáš Kundrátek a Petr Vrána z Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Do první větší šance se dostal ve 2. minutě domácí Nestrašil, z bezprostřední blízkosti ale Hudáčka v brance Sparty nepřekonal. Na druhé straně se do slibné příležitosti dostal Forman, neuspěl ale stejně jako následně Ocelář Svačina.

Sparta si vytvořila herní převahu v přesilových hrách, které v první třetině hrála hned tři. Při Marinčinově trestu se domácí obránili, při Růžičkově trestu ale již inkasovali, když Kacetla překonal střelou k tyči Matuškin a připsal si tak první gól v play off. Při Romanově trestu poté mohl vyrovnat Hrehorčák, Hudáček si ale s jeho individuální akcí poradil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva brankář Sparty Július Hudáček, Michal Moravčík ze Sparty a Aron Chmielewski z Třince.

Ve druhé části si Slezané vytvořili střeleckou převahu, Hudáček ale svůj tým spolehlivým výkonem držel. Překonat jej nedokázal Michal Kovařčík ani Hrňa v přesilové hře. Z pohledu Sparty zahrozil jen Chlapík, jenž ve 26. minutě trefil tyč.

Domácí byli za svou aktivitu odměněni ve 45. minutě, kdy se za obranu Pražanů dostal Svačina a prostřelil slovenského brankáře. O čtyři minuty později rozjásal vyprodanou Werk arenu podruhé Nestrašil, jenž dokázal překonat Hudáčka podruhé po Kudrátkově střele od modré čáry, kterou těsně před brankovištěm zastavil Ondřej Kovařčík.

Šance Sparty na návrat do zápasu poté pohřbil špatnou rozehrávkou za brankou Matuškin, po níž zvýšil v polovině třetí třetiny Chmielewski na 3:1 pro Oceláře. Poslední slovo měl v 58. minutě v přesilovce Marcinko.

Finále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 45. Svačina (Marinčin, M. Doudera), 49. Nestrašil (O. Kovařčík, Kundrátek) , 51. Chmielewski (M. Růžička), 58. Marcinko - 10. Matuškin (Chlapík, E. Thorell). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Sestavy:
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Bakoš, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Doležal, D. Kaše, Forman - Strnad, Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
Který tým ovládne letošní finále play off extraligy?
Třinec
71 %
Sparta
29 %
Celkem hlasovalo 3496 čtenářů.

Reklama

Související témata: