Hlavní obsah

Hr. Králové - Teplice 4:1Votroci si zastříleli, zářil mladý bek Gabriel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Rada (penalta) 1 : 0
42. Žák (penalta) 1 : 1
54. Gabriel 2 : 1
81. Ševčík 3 : 1
88. Gabriel 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové v 11. kole první ligy porazili navzdory hodinovému oslabení Teplice 4:1. Skóre v domácím azylu Východočechů v Mladé Boleslavi otevřel z penalty Jakub Rada, ve 42. minutě rovněž z pokutového kopu srovnal hostující Filip Žák. "Votroci" hráli od 30. minuty bez vyloučeného Petra Rybičky, přesto po pauze v početní nevýhodě hned třikrát skórovali. První dva góly v ligové kariéře dal Adam Gabriel, premiérově v nejvyšší soutěži se trefil i střídající Ondřej Ševčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Filip Čihák z Hradce Králové a Filip Žák z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Hradec doma zvítězil potřetí v ligové sezoně, po čtyřech kolech naplno bodoval a posunul se na čtvrté místo neúplné tabulky. Severočeši po čtyřech zápasech nejvyšší soutěže prohráli a zůstali jedenáctí.

Teplice vstoupily do utkání o poznání aktivněji, skóre ale paradoxně otevřeli domácí. V 17. minutě podrazil Knapík ve vápně Rybičku a sudí Szikszay nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Penaltu proměnil střelou doprostřed brány kapitán Rada a po 236 minutách ukončil královéhradecké čekání na domácí gól.

Po půlhodině Szikszayovi opět pomohl videorozhodčí a hlavní sudí po přezkoumání záznamu vyloučil domácího Rybičku za ostrý faul na Shejbala. Nejtrestanější ligový tým pošesté v sezoně dohrával v oslabení.

"Skláři" brzy přesilovku využili. Gning se šikovně protáhl mezi dvěma obránci a Novotný zastavil unikajícího senegalského útočníka jen za cenu faulu. Penaltu ve 42. minutě s přehledem zužitkoval Žák, jenž navázal na hattrick z minulého kola a s pěti góly se posunul do čela klubové tabulky střelců. Ještě v nastavení úvodního dějství mohl Gning dokonat bleskový obrat, v pádu ale trefil jen tyč.

Hradec v minulém utkání se Spartou proti soupeři v oslabení ztratil dobře rozehraný zápas, dnes si to ale z opačné pozice vynahradil. V 54. minutě doběhl Gabriel těžký míč, přehodil gólmana Muchu a individuální akci zakončil volejem, který byl nakonec vítězný.

"Votroci" byli ve zbytku utkání pod tlakem a Severočeši si vytvořili spoustu gólových příležitostí, ale v koncovce se jim nevedlo. Hned třikrát nebezpečně vypálil Gning - dvakrát těsně vedle a jednou ho vychytal Reichl. Domácí brankář se blýskl i při Trubačově prudké střele.

V 81. minutě se naopak prosadil na druhé straně po Radově standardní situaci střídající Ševčík a za dalších sedm minut po rohu zpečetil páté královéhradecké vítězství v ligové sezoně Gabriel. Východočeši dnes dali více gólů než v předchozích pěti domácích utkáních tohoto ročníku dohromady.

11. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Teplice 4:1 (1:1)
Branky: 54. a 88. Gabriel, 19. Rada z pen., 81. Ševčík - 42. Žák z pen. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Arnošt - Orel (video). ŽK: Novotný - Křišťan, Gning. ČK: 30. Rybička (Hradec). Diváci: 816.
Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech (46. Matěj Koubek) - Gabriel, Rada (90.+2 Dvořák), J. Kučera, Novotný (46. Harazim) - Rybička - Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa). Trenér: Miroslav Koubek.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (78. Vachoušek), T. Kučera, Jukl, Shejbal (40. Křišťan) - Trubač - Gning, Žák. Trenér: Jarošík.

Reklama