Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 4:1Domácí pevnost drží, Ridera si připsala další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krenželok 1 : 0
4. Strömberg 1 : 1
12. Fridrich 2 : 1
38. Bukarts 3 : 1
60. Mueller 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic ve 25. kole extraligy porazili Brno 4:1, a to i díky jedné trefě Petera Muellera, který barvy Komety čtyři roky hájil. Americký forvard už ale jen pečetil vítězství Ostravanů v power play, rozdílový gól vstřelil ve 12. minutě Petr Fridrich. Vítkovičtí doma vyhráli jedenáctý z dvanácti zápasů v řádné hrací době, v extralize zabodovali potřinácté v řadě a dotáhli se na vedoucí Pardubice, které měly volno.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z druhého gólu. Zleva autor branky Petr Fridrich z Vítkovic, Dominik Lakatoš z Vítkovic a Jan Mlčák z Brna.

Článek

Domácí začali jako z partesu a už po 135 sekundách zápasu jim zajistil vedení Krenželok. Hosté mu dali dost času, aby si před bránou zpracoval přihrávku Bernovského od zadního mantinelu a kličkou překonal Čiliaka. Pro zkušeného forvarda, který dlouho pauzíroval kvůli zranění, to byla první trefa sezony.

Kometa ale také - a velmi rychle - oplatila gólem. Její první větší šanci o 71 sekund později zakončil Koblížek, který přečíslení tři na dva z osy hřiště vyřešil přesnou střelou k tyči. Vítkovice si ale vzaly vedení zase rychle zpět, když po Lakatošově přihrávce na brankoviště zblízka doklepl puk do sítě Fridrich.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak, kterému při krytí jedné ze střel spadla maska.

Druhá část proběhla zcela ve vítkovické režii. Domácí snadno pocházeli brněnskou defenzívou a měli několik šancí, ale Fridrichova rána v přesilovce skončila na tyči, Kriegera vychytal Čiliak a sólo neproměnil Marosz. A tak se prosadil teprve Bukarts, který v 38. minutě mazácky z trestného střílení ošálil gólmana a bekhendem si připsal už svou čtrnáctou branku v sezoně, čímž se probojoval do čela vítkovických střelců.

Domácí se ani za stavu 3:1 nestáhli a aktivním stylem hry nepustili soupeře do tlaku. Hosté se tak teprve půl minuty před koncem dostali k power play, kterého ale velmi rychle využil Mueller a svým bývalým spoluhráčům dal do prázdné branky poslední ránu z milosti. Kometa tak už šest utkání čeká na plný bodový zisk, z toho pětkrát prohrála.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. L. Krenželok (Bernovský, Marosz), 12. Fridrich (Lakatoš, Grman), 38. Roberts Bukarts z trest. střílení, 60. Mueller (Roberts Bukarts) - 4. Strömberg (Koblížek). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7169.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Dej, Kalus - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Brno: Čiliak - Kučeřík, Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Holland, Gulaši, Mlčák - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: