Hlavní obsah

Hr. Králové - Zug 2:2Divoký závěr v Hradci, Mountfield drží naději na semifinále Ligy mistrů!

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové odehráli úvodní zápas čtvrtfinále play off Ligy mistrů na svém ledě s Zugem smírně 2:2. Úřadující švýcarský šampion vedený kapitánem Janem Kovářem měl dlouho navrch, v čase 55:08 ale vyrovnal Lukáš Cingeľ, jehož následoval o 107 sekund později Marek Zachar. Konečný výsledek však stanovil až v čase 58:41 Christian Djoos. Odveta ve Švýcarsku se odehraje v úterý od 19:45 hodin.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Marek Zachar z Hradce Králové, Radovan Pavlík z Hradce Králové a Oliver Okuliar z Hradce Králové oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Už po 90 sekundách šli hosté po Sentelerově faulu do čtyř, ubránili se však bez větších potíží. I díky tomu mohli jít v 11. minutě do vedení. Po vyhraném vhazování zkusil štěstí Martschini a puk skončil v brance, částečně také proto, že domácí gólman Kiviaho přes hráče před sebou prakticky nic neviděl. Brzy nato mohl vyrovnat Okuliar, ze sóla na Genoniho však neuspěl. Na zkušeném reprezentačním brankáři Švýcarska pak ztroskotal i Lalancette.

Hned zkraje druhé třetiny se dostal do zajímavé pozice pro zakončení Cingeľ, bekhendem však hostující branku minul. O chvilku později skončil se stejným výsledkem i pokus Jergla, jenž však pálil forhendem z ideálního prostoru mezi kruhy. Před polovinou utkání neuspěl ani Lalancette.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Zugu Leonardo Genoni.

Ve 34. minutě hrál tým Mountfieldu po vyloučení Abdelkadera druhou přesilovku v duelu, byla však velmi nepovedená. Do tlaku se Východočeši dostali až před druhou přestávkou. Vygradoval obrovskou šancí McCormacka, který po přihrávce Kevina Klímy zakončoval do odkryté branky, jenže Genoni se stihl přesunout a skvělým zákrokem uhájil těsný náskok hostů.

Ve 47. minutě si zahráli první přesilovku i hosté, Kreisův tvrdý pokus od modré čáry si však Kiviaho vychutnal efektním zákrokem lapačkou. Dobývaní Genoniho branky pokračovalo bez úspěchu až do poslední pětiminutovky, ale pak našel Lev před brankovištěm hlídkujícího Cingeľa, který pohotovou tečí vyrovnal. Obrat vzápětí zařídil v pádu Zachar po nahrávce Okuliara, ale poslední slovo měl Djoos.

Čtvrtfinále play off Ligy mistrů - úvodní utkání:
Mountfield Hradec Králové - EV Zug 2:2 (0:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 56. Cingeľ (Lev, Jank), 57. Zachar (Okuliar, R. Pavlík) - 11. Martschini (Cehlárik, Geisser), 59. Djoos (Leuenberger). Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Nikolič (Rak.) - Ondráček, J. Svoboda (oba ČR). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3012.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Piegl - Lev, Lalancette, Cingeľ - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Z. Doležal, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Zug: Genoni - Stadler, Djoos, Geisser, Nussbaumer, Schlumpf, Kreis, Vogel - Simion, Jan Kovář, Hofmann - Zehnder, Senteler, F. Herzog - Martschini, O'Neill, Cehlárik - Abdelkader, Leuenberger, Suri. Trenér: Tangnes.

Reklama

Související témata: