Hlavní obsah

Hr. Králové - Jablonec 1:4Jablonec nedal dvě penalty, přesto Hradec v přesile porazil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Novotný 1 : 0
60. Chramosta 1 : 1
65. Šulc 1 : 2
81. Chramosta 1 : 3
85. Polidar 1 : 4
Záznam online reportáže

Jablonečtí fotbalisté zvítězili ve 22. ligovém kole na hřišti Hradce Králové vysoko 4:1, přestože v pauze prohrávali. "Votroky" poslal do vedení svým prvním gólem v nejvyšší soutěži Filip Novotný, ale v 54. minutě dostal červenou kartu domácí brankář Pavol Bajza a Severočeši skóre čtyřmi trefami otočili. Dvakrát skóroval Jan Chramosta a jednou se prosadili Pavel Šulc s Matějem Polidarem. Hosté navíc neproměnili hned dvě penalty. V nastavení byl vyloučen ještě také královéhradecký Michal Leibl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Daniel Souček z Jablonce a Filip Kubala z Hradce Králové.

Článek

"Votrokům" se v domácím azylu na mladoboleslavském stadionu v poslední době nedaří. Naposledy tam v lize zvítězili v polovině října nad Brnem, dnes tam už popáté za sebou nebodovali a klesli na šesté místo neúplné tabulky. Jablonec si připsal druhou jarní venkovní výhru a poskočil na desátou příčku.

Úvod patřil hostům. Patrák, který nastoupil místo zraněného Černáka vůbec poprvé v ligové základní sestavě Jablonce, se hned v páté minutě ocitl sám před brankářem Bajzou, ale trefil jen jeho nohu. Na druhé straně po rychlém brejku střílel ve skluzu Kubala, ale míč zastavilo břevno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Polidar z Jablonce a Matěj Ryneš z Hradce Králové.

Ve 34. minutě obrana hostů zaváhala s odkopem, k míči se uvnitř šestnáctky dostal Novotný a tvrdou střelou z voleje k tyči nedal brankáři Hanušovi šanci. Druhou padesátku svých ligových startů načal premiérovým gólem. Vyrovnat mohl ještě do přestávky Patrák, ale i jeho druhý pokus Bajza zneškodnil.

Brzy po změně stran Novotný poslal k zemi unikajícího Šulce a rozhodčí Zelinka nařídil penaltu. Ale Sejk, který dal při posledních dvou startech tři branky, z pokutového kopu Bajzu nepřekonal.

V 55. minutě utekl nepozorně hrající královéhradecké obraně Považanec, Bajza proti němu vyrazil před šestnáctku, zastavil ho faulem a protože to bylo ve vyložené šanci, uviděl červenou kartu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Pavol Bajza z Hradce Králové.

Jeho místo mezi tyčemi zaujal Reichl a než si sáhl na míč, Chramosta ho překonal parádní trefou z přímého kopu. O pět minut později náhradní gólman vyrazil Sejkovu střelu, ale dobíhající Šulc strhl vedení na stranu Severočechů. Vzápětí mohl srovnat Kubala, ale brankář Hanuš hosty podržel.

Východočeši se i v deseti hnali dopředu, ale hra vabank jim nevyšla. Hosté snadno pronikali do otevřené obrany. V 81. minutě Chramosta vstřelil svůj desátý gól v tomto ligovém ročníku a o čtyři minuty později na další přihrál Polidarovi, který uklidil balon do prázdné branky.

A to ještě Reichl zmařil další velké šance Sejka a střídajícího Jovoviče. V nastaveném čase zneškodnil po vyloučení Leibla i penaltu v podání Hübschmana, jednačtyřicetiletý veterán se tak nestal nejstarším střelcem samostatné ligové historie.

Jablonec vyhrál 4:1 stejně jako před týdnem doma nad Teplicemi a zvítězil potřetí z posledních čtyř kol. "Votroci" soupeře porazili v lize naposledy v roce 2010 a dnes se jim to nepodařilo už potřinácté za sebou.

22. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Jablonec 1:4 (1:0)
Branky: 34. Novotný - 60. a 81. Chramosta, 65. Šulc, 85. Polidar. Rozhodčí: Zelinka - Kotalík, Dohnálek - Batík (video). ŽK: Ryneš, Leibl. ČK. 55. Bajza, 90.+9 Leibl (všichni Hradec). Diváci: 676.
Hradec: Bajza - Klíma, Kodeš, Leibl - Gabriel, Kučera, Pudhorocký (59. Reichl), Novotný (71. Trusa) - Smrž - Ryneš, Kubala (82. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček - Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar (90.+5 Štěpánek) - Patrák (60. Jovovič) - Chramosta (87. Ikaunieks), Sejk (90.+5 Surzyn). Trenér: Horejš.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice