Hlavní obsah

Sparta sfoukla Teplice a dotírá na druhou Plzeň. Viktoria brala jen bod. Jablonec nedal dvě penalty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga nabídla pět sobotních utkání 22. kola. Olomouc potvrdila titul jarního remízového krále a v Plzni hrála 1:1. Jablonec otočil proti Hradci a tři body bere po vítězství 4:1. Kanonýr Jakub Řezníček vystřelil Zbrojovce bod doma se Zlínem (1:1) a Baník remizoval taktéž 1:1 s Pardubicemi. Sparta na Letné porazila Teplice jasně 4:1 a dotahuje se v tabulce na druhou Plzeň. Liga pokračuje v neděli třemi duely.

Na co se těšit při sobotních zápasech fotbalové ligy, vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Robert NeumannVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Viktoria Plzeň mohla v případě plného bodového zisku do čela Fortuna ligy, po remíze 1:1 s Olomoucí ale zůstává na druhém místě. Na gól domácího záložníka Pavla Buchy odpověděl útočník Sigmy Mojmír Chytil. Plzeň ztrácí na vedoucí Slavii bod, tým z Edenu má ale utkání k dobru. Olomouc prodloužila šňůru remíz už na šest ligových duelů.

Sparta si doma proti oslabeným Teplicím s chutí zastřílela a došla si pro pohodlné vítězství 4:1. Dvěma góly se na výsledku podílel útočník Jan Kuchta. Hosté hráli od 35. minuty bez vyloučeného Abdallaha Gninga. Pražané vyhráli v lize popáté v řadě a stáhli manko na druhou Plzeň na pouhý bod.

Fotbalisté Jablonec otočili utkání v mladoboleslavském azylu Hradce a zvítězili 4:1. Obrat se Severočechům povedl během druhého poločasu po červené kartě pro domácího gólmana Pavola Bajzu a navzdory tomu, že neproměnili dvě penalty. Dva góly hostů vsítil útočník Jan Chramosta. Hradec nenavázal na výhru v Ostravě, Jablonec bere druhé vítězství v řadě.

Jak se změnily Pardubice po příchodu Radoslava Kováče? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zlín venku remizoval s Brnem 1:1, přestože dlouho vedl. Domácím bod vystřelil útočník Jakub Řezníček v 87. minutě duelu. Patnáctým gólem v sezoně si brněnský snajpr upevnil vedoucí pozici v tabulce kanonýrů. Zlín nevyhrál třetí kolo po sobě a venku v lize 25. utkání za sebou od srpna 2021.

Baník remizoval s Pardubicemi 1:1. Východočeši neprohráli čtvrté kolo v řadě a zůstali na předposledním místě neúplné tabulky. Baník bodoval po třech duelech a je na 12. pozici.

Program 22. ligového kola
Sobota
Brno - Zlín 1:1
Branky: 87. Řezníček - 9. Procházka
Pardubice - Ostrava 1:1
Branky: 3. Černý - 35. Cadu (z pen.)
Plzeň - Olomouc 1:1
Branky: 63. Bucha, 68. Chytil
Hradec Králové - Jablonec 1:4
Branky: 34. Novotný - 60. a 81. Chramosta, 65. Šulc, 86. Polidar
Sparta - Teplice 4:1
Branky: 22. a 71. Kuchta, 31. Čvančara, 58. Sorensen - 90.+1 Sy
Neděle
14:00 Liberec - Bohemians
15:00 Slovácko - Mladá Boleslav
17:00 České Budějovice - Slavia

Reklama

Související témata: