Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 3:1Výhra se štěstím. Oceláři zdolali bojovnou Vervu, rozhodl Kurovský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Dravecký 1 : 0
39. Kudrna 1 : 1
47. Kurovský 2 : 1
60. Růžička 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté vykročili v úvodním utkání předkola play off za obhajobou titulu domácí výhrou 3:1 nad Litvínovem. Oceláři vedli od 26. minuty zásluhou gólu Vladimíra Draveckého, hosté vyrovnali v závěru druhé třetiny po trefě Andreje Kudrny. Zápas rozhodl Daniel Kurovský v čase 46:40. Poté, co Kudrna orazítkoval v 58. minutě za stavu 2:1 pro Třinec tyč, pojistil vítězství domácích Martin Růžička při hře mužstva Vervy bez gólmana. Série pokračuje na stejném místě ve čtvrtek, druhý zápas začne v 17 hodin.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Vladimír Dravecký se raduje z branky

Článek

Obtížnější situace řešil v úvodní třetině Mazanec, s rychlými protiútoky, které zakončovali Zygmunt a Kudrna, si však poradil. V přečíslení neuspěl ani domácí Marinčin. Jinak se hrál opatrný hokej a oba týmy mohly se skóre pohnout až v přesilových hrách.

Nejdříve třinecký gólman vychytal zblízka Zdráhala a betonem vykopl nebezpečnou dorážku Straky. Na druhé straně nepřekonali Tomka při trestu za špatné střídání Daňo ani Růžička.

Bezgólový stav změnil Dravecký. Slovenský útočník zblokoval na obranné modré čáře nahození Freibergse, vyrazil po pravém křídle do úniku a Tomka překonal střelou kolem vyrážečky. Třinci narostla po gólu křídla. Tomka ohrozili tečí Marcinko, z dorážky Dravecký i Kurovský. Z přečíslení dva na jednoho se neprosadil Voženílek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Daniel Voženílek z Třince a Ralfs Freibergs z Litvínova.

Domácí si vůbec nepomohli přesilovou hrou, v prostřední části nevyužili ani jednu ze tří, a tak ve 39. minutě pykali z ojedinělé akce soupeře. Sukeľ vyhrál vhazování na hokejku Kudrny, který se trefil z levého kruhu ke vzdálenější tyči.

Daňo orazítkoval na začátku třetí třetiny brankovou konstrukci, ale Třinec si přeci jen vzal vedení zpět. Roman si dojel k zadnímu hrazení po své bekhendové střele pro puk, poslal jej naslepo před branku a nekrytý Kurovský nezaváhal.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Vladimír Dravecký se raduje z branky

Třinci zatrnulo v 51. minutě. Osamocený Abdul před brankou promáchl, vzápětí Sukeľ z dorážky nepřehodil Mazancův beton. Oceláři poté ubránili i dvě vyloučení včetně dvaceti sekund ve třech proti pěti.

Mazanec se vytáhl zejména při Strakově dorážce a v 58. minutě jej zachránila tyčka po střele Kudrny. Hosté hráli posledních sto sekund bez gólmana, ale zápas už nezachránili. Na druhé straně trefil Kurovský tyč, tři sekundy před koncem ale přeci jen zpečetil výhru Růžička.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Dravecký, 47. Kurovský (Miloš Roman, Marian Adámek), 60. M. Růžička (Marcinko) - 39. Kudrna (M. Sukeľ). Rozhodčí: Jaroš, Jeřábek - Klouček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4089.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Daňo - D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil - Dravecký, Vrána, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.
Litvínov: M. Tomek - Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama

Související témata: