Hlavní obsah

Olomouc - K. Vary 4:1Stav série 1:0Olomouc v dohrávaném duelu porazila Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kusko 1 : 0
12. Musil 2 : 0
31. Orsava 3 : 0
44. Kohout 3 : 1
47. Plášek 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v prvním zápase předkola play off extraligy Karlovy Vary 4:1 a vykročili za postupem do čtvrtfinále. Utkání týmy rozehrály již ve středu, po první třetině ho ale předčasně ukončila nezpůsobilá hrací plocha. Za stavu 2:0 pro Hanáky se pokračovalo ve čtvrtek a domácí duel dovedli do úspěšného konce. Gólem a asistencí se pod jejich výhru podepsali útočníci Pavel Musil a Jakub Orsava. Série hraná na tři výhry pokračuje v sobotu v Karlových Varech.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karlovarský gólman Štěpán Lukeš inkasuje branku na ledě Olomouce.

Článek

Ve středu se domácím vydařil vstup do utkání, když skóre otevřeli po 50 sekundách, kdy před Lukešem zůstal osamocený Kusko a nadvakrát dostal puk za brankáře. Karlovarští mohli srovnat během přesilové hry, ale strážce domácího brankoviště Lukáš se proti Koblasově střele z první přesunul včas.

Poté chyboval hostující brankář Lukeš a Kusko mohl po Bambulově přihrávce vstřelit svůj druhý gól, ale gólman Energie zaváhání napravil. Olomouc však využila první přesilovku a díky úspěšné dorážce Orsavovy vyražené střely zvýšil na rozdíl dvou branek Musil.

Dnes byl úvod poznamenaný hned několika vyloučeními, první tresty udělili rozhodčí již po 25 sekundách hry. Početní výhoda pomohla domácím k další brance. Ve 31. minutě potrestal faul kapitána Energie Černocha střelou z první Orsava.

Do dalších šancí se dostali Káňa a Kucsera, branku Lukeše ale netrefili. Na začátku třetí části zahrozili domácí přečíslením dva na jednoho, proti Klimkovi se však vyznamenal karlovarský gólman.

Západočeši navíc duel zdramatizovali, když Kohout po samostatném úniku překonal Lukáše a snížil na 1:3 z pohledu hostů. Olomouc získala třígólový náskok rychle zpět, když Pláškovo nahození od mantinelu srazil obránce Stříteský smolně za záda vlastního brankáře.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. P. Musil (J. Knotek, Orsava), 31. Orsava (P. Musil, J. Knotek), 47. Plášek (Navrátil) - 44. Kohout (Dlapa, M. Rohan). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4735.
Stav série: 1:0
Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Dujsík, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Mareš - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Klimek, Plášek - A. Rutar, Strapáč, Kucsera. Trenér: Tomajko.
Karlovy Vary: Lukeš - D. Mikyska, Huttula, Stříteský, Kočí, Havlín, Dlapa, M. Rohan - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Gríger, Rachůnek - Kohout, Jiskra, Redlich - Kofroň, Koffer, Kružík. Trenér: Bruk.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice