Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:6Stav série 1:1Plzeň ve druhém duelu deklasovala Liberec a srovnala sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Piskáček 0 : 1
30. Holešinský 0 : 2
45. Bitten 0 : 3
46. Holešinský 0 : 4
51. Jaroměřský 0 : 5
52. Mertl 0 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně deklasovali ve čtvrtečním druhém utkání předkola play off domácí Liberci 6:0, zabrali po sérii deseti porážek a vyrovnal stav sérii na tři vítězné na 1:1 na zápasy. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Adrián Holešinský a třemi asistencemi Jakub Pour. Brankář Dominik Pavlát udržel poprvé v kariéře v play off čisté konto. Souboj o čtvrtfinále pokračuje v sobotu a neděli na západě Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Samuel Bitten slaví třetí gól Plzně na ledě Liberce, za ním Kryštof Hrabík.

Článek

Plzeň, který ve středu první duel prohrála 1:4, byla v první třetině nebezpečnější. V 5. minutě měl po Schleissově přihrávce možnost Suchý a potom v přečíslení minul branku Baránek. Na druhé straně se snažil před Pavlátem tečovat puk Bulíř. V čase 10:06 už se Západočeši dočkali vedení. Po Pourově akci se trefil z pozice mezi kruhy bek Piskáček.

Po vyloučeních Mertla a Hrabíka se Plzeň ubránila i 22 sekund v oslabení tří proti pěti. Už při klasické přesilovce Bílých Tygrů zahrozil hostující Pour. V 15. minutě měl další příležitost Plzně Mertl. Potom ještě vysunul Suchý po levé straně Poura, který se dostal před Kváču, ale neuspěl.

V úvodu druhé části měl možnost domácí Ordoš a na druhé straně zase Rekonen. V 25. minutě při Dernerově vyloučení měl obrovskou šanci na zvýšení Honejsek, ale nedotlačil puk do prázdné branky. Kváčovi pomohla i tyč a pak přikryl puk lapačkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký gólman Petr Kváča maří šanci Antonína Honejska z Plzně.

Při dalším Dernerově trestu trefil Rekonen tyč. Plzeň udeřila podruhé už v plném počtu hráčů na ledě. Po Schleissově nahození se puk za brankovou čáru odrazil od Holešinského. Potom hráli domácí opět v oslabení po Nedomlelově faulu a možnost měl Holešinský. Při jeho trestu si pak domácí vytvořili tlak, ale Pavlát odolal.

Hned na startu třetí části se snažil zkorigovat stav Birner, ale v 45. minutě se opět radovali hosté. Po střele Jaroměřského se prosadil, z dorážky Bitten. Za 51 sekund už to bylo 4:0 pro Plzeň. Holešinský nejprve při průniku Kváču nepřekonal, ale pak se dostal znovu k puku a bekhendem skóroval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gesto zmaru libereckého gólmana Petra Kváči v utkání s Plzní.

Západočeši si proti odevzdanému soupeři ještě po sérii porážek vylepšili náladu dalšími dvěma góly. V 51. minutě se zapsal mezi střelce tvrdou ránou Jaroměřský a za 43 sekund proměnil přečíslení po Pourově přihrávce Mertl. Liberci tak skončila šňůra deseti výher debaklem. V závěru plném šarvátek ještě udržel Pavlát čisté konto při šancích Šíra a Dlouhého.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 11. Piskáček (Pour, Schleiss), 30. Holešinský (Schleiss, Rekonen), 45. Bitten (Hrabík, Jaroměřský), 46. Holešinský (Mertl), 51. Jaroměřský (Schleiss, Suchý), 52. Mertl (Pour). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Šimánek, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc J. Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4398.
Stav série: 1:1
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan, Štibingr - Bulíř, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - Dlouhý, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Jaroměřský, Houdek - Pour, Suchý, Schleiss - Rekonen, Mertl, Holešinský - Hrabík, Honejsek, M. Beránek - Blomstrand, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice