Hlavní obsah

K. Vary - Olomouc 2:3 PPStav série 1:2Hanáci otočili zápas v Karlových Varech a doma mohou postoupit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Koffer 1 : 0
25. Jiskra 2 : 0
46. Káňa 2 : 1
46. Dujsík 2 : 2
64. Orsava 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v druhém domácím zápase předkola play off extraligy s Olomoucí 2:3 v prodloužení. Olomoucký celek vede v sérii 2:1 a v dalším utkání bude mít v úterý výhodu domácího prostředí, stejně jako v případném středečním rozhodujícím duelu o postup do čtvrtfinále. Hosté nejprve ve třetí třetině smazali během 22 sekund dvoubrankovou ztrátu, o vítězný gól se pak v 64. minutě postaral Jakub Orsava.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Olomouce slaví vítězství v Karlových Varech.

Článek

Domácímu mužstvu chyběl útočník Gríger a hostům Plášek, oba dostali od disciplinární komise dodatečný jednozápasový trest za zákroky v sobotním duelu. Lépe začali Západočeši. Ve 3. minutě ztratil Knotek v obranném pásmu puk, který se dostal ke Kofferovi a ten střelou z mezikruží prostřelil Konráda.

Olomouc následně přečkala první oslabení a přidala na obrátkách. Domácí tým nejprve ve 14. minutě po Navrátilově střele zachránila tyč a blízko vyrovnání byl rovněž Škůrek, jehož šanci zneškodnil Habal.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Vladislav Habal řeší nepříjemnou situaci v zápase s Olomoucí.

Hned na úvod druhého dějství se před Konrádem ocitl osamocený Rachůnek, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti olomoucký brankář zlikvidoval. Kružíkovu střelu z levého křídla zastavila tyč, ale v 25. minutě už domácí vedli o dvě branky. Jiskra u modré čáry převzal puk, přešel přes olomoucké obránce a střelou pod horní tyč navýšil vedení Energie na 2:0.

V úvodu třetí třetiny Jiskra v úniku neskóroval a o chvíli později při Redlichově vyloučení snížil z dorážky Musilovy střely Káňa. Za 22 vteřin už bylo vyrovnáno: po Bambulově vyhraném vhazování vystřelil Dujsík a puk propadl Habalovi mezi betony.

Olomoucký Navrátil pak podruhé v utkání nastřelil tyč. Emoce v hledišti i na ledě vyvolala 59. minuta, kdy byl domácí Beránek vyloučen na čtyři minuty, přičemž o chvilku dříve se sám podle názoru karlovarské střídačky stal obětí nedovoleného bránění.

Prodloužení tak začali Hanáci s výhodou ještě tříminutové přesilovky. Tu sice nevyužili, ale několik vteřin po jejím skončení zůstal osamocený před karlovarskou brankou Orsava a rozhodl třetí zápas předkola pro Olomouc.

První utkání se ve středu v Olomouci kvůli problémům s ledem nedohrálo, zbylé dvě třetiny odložilo vedení soutěže na čtvrtek. Karlovy Vary pak zahájily doma sérii už ve druhém zápasu.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra - 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329. Stav série: 1:2.
Karlovy Vary: Habal - Huttula, Havlín, Stříteský, Pulpán, D. Mikyska, Dlapa, Bartejs - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Hladonik, Jiskra, T. Rachůnek - Kohout, Koffer, Redlich - Kofroň, Kružík, Juusola. Trenér: Bruk.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, T. Černý - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Kusko, J. Knotek, Bambula - Anděl, Klimek, Navrátil - A. Rutar, Menšík, Kucsera. Trenér: J. Tomajko.

Reklama