Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 1:5Stav série 1:3Brno slaví postup do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Strömberg 0 : 1
8. Holík 0 : 2
31. Flek 0 : 3
40. Ondráček 0 : 4
50. Ďaloga 0 : 5
52. Lintuniemi 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna postoupili do čtvrtfinále play off extraligy. Kometa dnes v Mladé Boleslavi zvítězila vysoko 5:1 a sérii předkola vyhrála 3:1 na zápasy. Brňané přitom naposledy v Mladé Boleslavi uspěli v říjnu 2017, pak na ledě Bruslařů dvanáctkrát za sebou podlehli.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brněnský útočník Kim Strömberg (22) slaví svůj gól na 1:0 proti Mladé Boleslavi.

Článek

Hosté vedli už v osmé minutě 2:0, jejich náskok pak ve třetí třetině vystoupal až na pět gólů. Petr Holík a Jiří Ondráček si připsali po dvou bodech za branku a asistenci. Jediný gól domácího celku vstřelil finský obránce Alex Lintuniemi, autor obou mladoboleslavských branek ve vítězném sobotním utkání.

Na úvodní gól se nečekalo ani dvě minuty. Úvodní přesilovku zápasu dokázal využít doklepnutím puku v brankovišti brněnský útočník Strömberg. Krátce nato napřáhl z mezikruží Holík a dělovkou nedal brankáři Krošeljovi šanci.

Foto: Vít Černý, ČTK

Luboš Horký z Brna v bitce s Davidem Štichem z Mladé Boleslavi.

Domácí hráči se snažili ve druhé třetině s výsledkem pohnout, ale vyložené šance nepřicházely. Naopak se začala postupně otevírat okénka v jejich obraně. Jednoho využil v polovině zápasu Flek, který poslal vyražený puk před branku tak, že se odrazil do sítě od Pýchovy brusle.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj inkasuje.

Úniky Zaťoviče a Šalého pak dokázal slovinský brankář Boleslavi pokrýt, na Ondráčkův pokus ze 40. minuty už byl ale krátký. To už na ledě nebyl domácí Štich, který po ataku na jednoho z protivníků dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Ve třetí třetině se už Kometa zaměřila spíše na bránění náskoku, navíc se ještě jednou dokázal prosadit Ďaloga. Na druhé straně přece jen překonal Furcha svým třetím víkendovým gólem finský obránce Lintuniemi.

Foto: Vít Černý, ČTK

Adam Jánošík z Mladé Boleslavi a Kristián Pospíšil z Brna se poroučeli k ledu.

Mladá Boleslav chyběla ve čtvrtfinále naposledy v roce 2018, kdy se ani nedostala do play off. V minulých dvou ročnících ztroskotala shodně až v semifinále na mistrovském Třinci. Naopak Kometa loni vypadla právě už v předkole po porážce s Libercem 2:3 na zápasy.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) - 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835. Konečný stav série: 1:3.
Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šťastný, Fořt, Lunter - Šmerha, O. Najman, Malát - Kelly Klíma, Bičevskis, J. Stránský. Trenér: Kalous.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Zaťovič - Šalé, Strömberg, A. Zbořil - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Zembol, Vincour - Ondráček. Trenér: P. Martinec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články