Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 3:2Stav série 1:0Vítkovice zahájily sérii výhrou, Kometu srazil její bývalý trumf

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bukarts 1 : 0
15. Kotala 2 : 0
30. Okál 2 : 1
44. Mueller 3 : 1
47. Hrbas 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtfinálové série play off s Brnem vítězstvím 3:2. Jejich vítězný gól vstřelil ve 44. minutě bývalý hráč Komety Peter Mueller a domácí si tak ve vzájemných zápasech připsali čtvrtou výhru v řadě. Druhý zápas se bude hrát v Ostravě v sobotu od 19:00.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Peter Randy Mueller z Vítkovic a Luboš Horký z Brna.

Článek

Začátek utkání přinesl opatrnou partii, ale po úvodní desetiminutovce získaly Vítkovice gólovou i psychologickou výhodu dvěma slepenými údery během 35 sekund. Skóre otevřel ve 14. minutě Bukarts, který se po vyraženém Raskobově nahození na mezikruží opřel do puku a překonal Furcha. Druhá branka měla hodně podobné obrysy: po Gewieseho ráně se kotouč opět odrazil na osu hřiště před vítkovického hráče a tentokrát Kotala ho podruhé poslal za Furcha.

Kometa se po dvou inkasovaných gólech chvíli hledala, ale ve druhé části se znovu vrátila do zápasu. Po nevyužité přesilovce v 30. minutě ožila ještě více, protože Okál se na brankovišti prosadil důrazem a skotačící puk ze závaru propasíroval za čáru.

Přestože měl zápas tempo a spád, moc vyložených šancí se nerodilo. Jednu z nich hned v úvodu třetí části promarnil Bukarts, ale vzápětí ze situace, která tak gólově nevypadala, prostřelil z úhlu Furcha Mueller. Kometa však rychle obnovila napětí, když se ranou od modré čáry trefil Hrbas.

Domácí pak ve své první a jediné přesilovce sevřeli soupeře jako do kleští, ale maximem bylo Kriegerem trefené břevno. Tak se Brno nadechlo k poslední ofenzívě. V šesti hráčích domácí zmáčklo a po Kundrátkových střelách ještě mělo naději na vyrovnání, ale Stezka domácím vychytal první výhru.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Mueller, Raskob), 15. Kotala (Gewiese, J. Stehlík), 44. Mueller (Koch) - 30. Okál (Holík), 47. Hrbas (Flek, Kollár). Rozhodčí: Květoň, Pražák - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9593.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Prčík, Gewiese, J. Stehlík - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - M. Kalus, Kotala, Jarůšek - Dej, Lindberg, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Okál - Šalé, Strömberg, Zaťovič - K. Pospíšil, Kollár, Flek - A. Zbořil, J. Ondráček, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Reklama