Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:1Plzeň dvakrát trefila branku a dala dva góly. Skvělou produktivitu proměnila ve tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Chvátal 0 : 1
45. Hejda 1 : 1
45. Bucha 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v nedělním utkání 5. kola nejvyšší soutěže nad Sigmou Olomouc 2:1. Hanáci na půdě favorita vedli, ale v nastaveném čase první půle dvakrát inkasovali a domů odjeli bez bodového zisku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský záložník Pavel Bucha se raduje se spoluhráči z gólu v síti Sigmy Olomouc.

Článek

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se ideálně naladili na čtvrteční úvodní zápas závěrečného play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj.

Koubek udělal v základní sestavě sedm změn oproti čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy na hřišti maltské Gziry, kde Viktoria zvítězila 2:0. Zůstali pouze Hranáč, Kalvach, Traoré a Šulc.

Domácí v pětatřicetistupňovém vedru začali velkým náporem. Durosinmiho střelu z úhlu vyrazil Macík, jehož branku později přestřelil Cadu. Macík následně při odkopu trefil Šulce, ale Durosinmimu odskočil míč a chybu olomouckého brankáře nepotrestal.

Hanáci se v úvodu hledali a první možnost si vytvořili až ve 21. minutě, kdy Fortelného tečovaná střela skončila těsně nad břevnem. O šest minut později ale Sigma nečekaně otevřela skóre. Vodháněl z rohu našel těsně před šestnáctkou volného Chvátala, který z voleje napálil míč o břevno do branky. Slovenskému bekovi k premiérovému ligovému gólu v sezoně pomohla i Šulcova teč.

Plzeňští v závěru úvodního dějství opět získali převahu a v první minutě nastaveného času vyrovnali. Cadu nacentroval do pokutového území a Hejda hlavou překonal Macíka. Třiatřicetiletý stoper se v ligovém ročníku trefil podruhé.

Domácí za dvě minuty otočili skóre. Cadu tentokrát našel v šestnáctce Buchu a plzeňský záložník se prosadil tvrdou ranou. Třetí brankou v sezoně nejvyšší soutěže dotáhl nejlepší ligové střelce včetně spoluhráče Šulce.

Západočeši i po změně stran začali aktivně, i když první větší šanci druhé půle měli hosté. Hejda chyboval v rozehrávce a Staněk vyrazil Zmrzlého ránu na přední tyč. Na druhé straně Bucha o kousek minul.

Olomoučtí sahali po vyrovnání, ale nedotáhli několik slibných akcí. Jejich šance na bodový zisk minimalizoval v 87. minutě střídající obránce Vraštil, jenž na polovině hry před unikajícím Vlkanovou zahrál rukou a dostal červenou kartu. Plzeňští už si závěr pohlídali a neprohráli se Sigmou v 19. z posledních 20 ligových zápasů.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:1 (2:1)
Branky: 45.+1 Hejda, 45.+3 Bucha - 27. Chvátal. Rozhodčí: Berka - Matoušek, Pečenka - Batík (video). ŽK: Navrátil, Sláma (oba Olomouc). ČK: 87. Vraštil (Olomouc). Diváci: 9114.
Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Traoré (73. Vlkanova), Cadu (85. Jirka) - Šulc (74. Kliment) - Durosinmi (62. Chorý). Trenér: Koubek.
Olomouc: Macík - Chvátal (61. Sláma), Pokorný (26. Vraštil), Beneš, Zmrzlý - Pospíšil (61. Zorvan), Ventúra - Vodháněl, Fortelný (61. Muritala), Navrátil - Juliš (83. Moses). Trenér: Jílek.

Reklama