Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 4:2Plzeň vyhrála doma podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hanzlík 1 : 0
11. Hořava 1 : 1
13. Mozík 2 : 1
29. Havlíček 2 : 2
34. Vlasák 3 : 2
42. Pletka 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 34. kole extraligy Kladno 4:2. Plzeňští vyhráli doma již podeváté za sebou, předposlední Středočeši naopak pod novými trenéry poprvé nezabodovali. Vyrovnaný souboj rozhodli Indiáni ve druhé třetině, kdy Tomáš Vlasák svojí vítěznou brankou na 3:2 dokázal ve 34. minutě odpovědět na vyrovnávací trefu Ondřeje Havlíčka. Výhru poté potvrdil Václav Pletka.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu proti Kladnu.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Kladenský gólman Cikánek si sice ve druhé minutě poradil se střelou rozjetého Kratěny, o čtyři minuty později už však za jeho zády skončilo nahození Hanzlíka od modré čáry. Hosté se rychle vrátili do hry v 11. minutě díky vyloučení Boháče, které už po 11 sekundách potrestal po šikovném prostrčení Kaberleho švihem z mezikruží Miloslav Hořava. Záhy mohl po závaru v obranném pásmu Rytířů odpovědět Dvořák, ani nadvakrát ale nedorazil skákající puk za čáru.

Vedení 2:1 získal Indiánům až Mozík, když využil početní výhodu povedenou ranou bez přípravy od modré čáry. Hosté přesto nadále vycházeli především ze zajištěné obrany, v závěru první třetiny přesto musel strážce domácí branky Machovský zasahovat proti střele Dragouna z levého kruhu a Cikánkovi při ráně Mozíka pomohla levá tyč.

Na začátku prostřední části Kladno nezužitkovalo přesilovou hru, až po jejím skončení ve 25. minutě zaměstnal Havlíček pokusem z prostoru mezi kruhy Machovského lapačku. Vyznamenal se i jeho protějšek Cikánek, jenž o dvě minuty později vyrazil teč i následnou dorážku před brankou osamoceného Vlasáka.

Před polovinou zápasu udeřilo na druhé straně: Havlíček si vyjel z pravého rohu do střelecké pozice a ranou zápěstím pod horní tyč vyrovnal na 2:2. Ve 34. minutě ale Cikánek pouze vyrazil Kratěnovu střelu z pravé strany a dojíždějící Vlasák pohotově vrátil Plzni vedení. Hosté znovu zahrozili tři minuty před druhou pauzou, Tenkrátův pokus ve vlastním oslabení ale se štěstím zastavil Machovský.

Tenkrát neskóroval ani po přestávce zapomenutý v dobré pozici při kladenské přesilovce a naopak po zaváhání Procházky v rozehrávce upravil ve 42. minutě dorážkou Dudova zakončení na 4:2 Pletka. Dobře bruslící hosté se pokoušeli snížit, ale Bajaruns ve 48. minutě po rychlém brejku napálil jen levou tyč. Přes častou střelbu se Rytíři nedostávali k dorážkám a naopak v 57. minutě je po bombě Mozíka zachránila horní tyč. Hostům ke změně stavu nepomohla ani power play a připsali si šestou venkovní porážku v řadě.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Jiří Hanzlík, 13. Mozík (Martin Straka), 34. Vlasák (Kratěna), 42. Pletka (Duda) - 11. M. Hořava (T. Kaberle, Dragoun), 29. Havlíček (Eberle, Kuchler). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1, navíc M. Hořava (Kladno) 10 min. Diváci: 6320.
Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Lev, Vlasák - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, Holec, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Kladno: Cikánek - Černošek, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, David Růžička - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Eberle, Havlíček, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Strnad - Lukáč, Bajaruns. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata: