Hlavní obsah

Bývalý světový rekordman Montgomery byl zatčen za prodej heroinu

Bývalý světový rekordman v běhu na 100 metrů Tim Montgomery byl zatčen kvůli přechovávání a prodeji heroinu. Třiatřicetiletého Američana ve středu zadržela policie ve státě Virginia na základě udání, podle kterého za poslední rok prodal více než sto gramů této drogy.

Foto: internet

Tim Montgomery

Článek

Zprávu o Montgomeryho zatčení přinesl deník Virginian Pilot. Někdejší nejrychlejší běžec světa listu řekl, že o věcech, z kterých je obviňován, nic netuší. Zadržení ho prý překvapilo. "Pěkně jste naletěli. Jste oslepeni a děláte velkou chybu," vzkázal policii Montgomery.

Bývalý dopingový hříšník, jenž obdržel v roce 2005 dvouletý trest za spojení s nechvalně známou laboratoří BALCO, čeká v brzké době na rozsudek v jiném kriminálním případu. Newyorský soud v polovině května rozhodne o jeho trest za podvod, při kterém spolu s dalšími jedenácti lidmi včetně svého někdejšího kouče Stevena Riddicka vybral na falešné šeky 1,7 miliónu dolarů. K činu se Montgomery přiznal loni v dubnu a hrozí mu až čtyřleté vězení. Riddick si již odpykává pětiletý trest.

Ve vězení je i Montgomeryho bývalá přítelkyně a matka jeho syna Marion Jonesová. Někdejší atletická hvězda byla odsouzena na šest měsíců za to, že lhala vyšetřovatelům v kauze falešných šeků i užívání dopingu.

Montgomery oznámil konec závodní kariéry poté, co dostal dvouletý distanc. Všechny jeho výkony od konce března 2001 včetně tehdejšího světového maxima na 100 metrů 9,78 sekundy byly z tabulek vymazány.

Reklama

Související témata: