Hlavní obsah

České medailistky jsou doma. Afterparty je zklamala a pořád pláčou

Praha

Stále trochu dojaté se z atletického mistrovství Evropy v Berlíně vrátily tři české medailistky. Stříbrné Nikola Ogrodníková a Anežka Drahotová a bronzová Eva Vrabcová Nývltová zatím moc bouřlivě svůj úspěch neslavily. „Byly jsme na afterparty, ta nás trochu zklamala. Výběr hudby nebyl úplně ideální, ale na něco jsme si zatancovaly,“ prozradila v našem videu oštěpařka Ogrodníková, která zároveň přiznala, že ještě pořád slzí dojetím. „Hlavně když poslouchám pomalejší hudbu a dívám se na video, kde je rozhovor hned po závodě, tak mě to pořád dojímá.“

Ještě jim úplně nedošlo, čeho dosáhly. České medailistky pořád slzí dojetím,Video: Sport.cz

 
Článek

A není jediná. Stejně na tom jsou i zbylé dvě české medailistky. Cesta k cenným kovům byla totiž trnitá. Mají za sebou protrápené roky, kdy se musely vypořádat se zraněními či špatnými výsledky. Medailím mnoho obětovaly. „Tím, že jsem ve vrcholovém sportu od dvanácti let, musela jsem tomu podřídit svůj život. Nedovolila jsem si diskotéky, nemám moc přátel a dnů, kdy jsem si mohla vypnout, moc nebylo," konstatovala bronzová v maratónu Eva Vrabcová Nývltová.

A stříbrná chodkyně Anežka Drahotová dodává: „Byly tam různé překážky... teď si toho vážím a snažím se uchovat si ten hezkej pocit a užít si, co to jde." O další motivaci tři české medailistky nouzi nemají. Tou největší je pro ně olympiáda za dva roky v Tokiu.

Reklama