Hlavní obsah

Divočina ve vězení. Šampión, který sedí za vraždu, se porval kvůli telefonu

Pretoria

Slavný handicapovaný atlet Oscar Pistorius, jenž si odpykává třináctiletý trest za vraždu přítelkyně, utrpěl při rvačce ve vězení lehčí zranění. Podle oficiálních informací vznikl konflikt kvůli přístupu k veřejnému telefonu. Šestinásobný paralympijský šampión s podkolenními amputacemi obou nohou si z potyčky odnesl pohmožděniny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čtvrtkař Oscar Pistorius startoval před šesti lety na atletickém mítinku Zlatá tretra, teď je ve vězení, kde se naposledy i popral

Článek

Jednatřicetiletý Pistorius, jenž na běžecké dráze soupeřil i se zdravými sportovci, byl za zastřelení přítelkyně Reevy Steenkampové na Svatého Valentýna roku 2013 poprvé odsouzen v říjnu 2014. Za zabití z nedbalosti dostal pětiletý trest a po roce byl propuštěn do domácího vězení.

Předloni odvolací soud překvalifikoval čin na vraždu a Pistorius dostal šest let. Státní zástupce si však u odvolacího soudu vymohl další proces, který atleta letos v listopadu odsoudil na 13 let a pět měsíců. Pistorius si trest odpykává v nápravném zařízení Attridgeville nedaleko Pretorie.

Reklama

Související témata: