Hlavní obsah

Dva osobní rekordy za čtyři dny? Tělo je připravené a hlava taky, potvrdila si Jíchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé místo a k tomu osobní rekord? Velký důvod ke spokojenosti. Překážkářka Nikoleta Jíchová si svůj životní čas zlepšila podruhé během posledních čtyř dnů. Tolik nemrzelo, že křišťálová tretra jako trofej pro vítěze byla blízko… Jíchovou v čase 55,17 s od vítězné Britky Jessie Knightové dělilo 21 setin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkářka Nikoleta Jíchová po osobním rekordu na Zlaté tretře.

Článek

„Začátek byl super, na konci jsem běžela na sedmnáct kroků, což je škoda. Jessie je taková chodící 55sekundová hranice. Dneska mi ještě utekla, příště to třeba vyjde,“ věří Jíchová po svém dalším masivním zlepšení.

Z čerstvého osobního rekordu z ME družstev ubrala 27 setin, i když závodila v sobotu a opět v úterý. „Na velkých akcích běháte často dva tři dny po sobě. Moje tělo je na to připravené a hlava taky,“ ujistila se 22letá svěřenkyně Jindřicha Šimánka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikoleta Jíchová dobíhá čtvrtku překážek na Zlaté tretře.

Na rozdíl od šampionátu v Chořově navíc běžela před slušně zaplněnými tribunami, byť plno na ostravském stadionu nebylo. „Já tu běžela před dvěma lety, kdy byla covidová doba a nikdo tu nebyl. Teď jsem tu měla rodinu, kamarády a bylo to super,“ pochvalovala si.

„Jestli tady budou překážky i příští rok, tak bych se mohla o vítězství poprat ještě víc,“ naplánovala si.

Teď Jíchovou čeká krátká dovolená na Tenerife a pak druhá polovina sezony směřovaná k mistrovství světa v Budapešti. S dalším osobním rekordem? „Věřím, že by čas mohl jít ještě dolů,“ přiznává.

Reklama

Související témata: