Hlavní obsah

Francouzský půlkař Bosse, mistr světa z roku 2017, ukončil kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exmistr světa v běhu na 800 metrů Pierre-Ambroise Bosse oznámil v 31 letech konec kariéry. Francouzský atlet, který životní závod absolvoval v roce 2017 na šampionátu v Londýně, se rozhodl pověsit tretry na hřebík na prahu olympijského roku s vrcholem na domácích hrách v Paříži. Čtvrtý muž z olympiády v Riu de Jaineru to řekl listu l'Équipe. Vysvětlil to zejména zdravotními důvody, ale i psychickou únavou, v tomto roce kvůli opakovanému svalovému zranění vůbec nezávodil.

Foto: Profimedia.cz

Pierre-Ambroise Bosse ukončil kariéru

Článek

„Chtěl bych na hrách startovat, ale vím, že mi to moje tělo nedovolí,“ uvedl Bosse, který poslední mezinárodní start absolvoval v srpnu 2021 v semifinále olympijských her v Tokiu. Vloni se už objevil jen na domácích závodech.

Pětinásobný francouzský šampion a národní rekordman připustil, že jej změnil nečekaný titul mistra světa v roce 2017. „Titul uspokojil moje ego takovým způsobem, jako kdyby atletika pro mě tak trochu skončila. Už jsem si nemusel nic dokazovat,“ řekl.

Letos jej definitivně zlomilo obnovené zranění zadního stehenního svalu. „Jako kdyby mi řekli o smrti Pierra-Ambroise Bosse coby vrcholového sportovce. Bylo to těžké, potřeboval jsem čas si to přiznat,“ uvedl.

V kariéře získal také dvě bronzové medaile na mistrovství Evropy (2012 a 2018), šampionem starého kontinentu se stal mezi juniory (2011) a atlety do 23 let (2013). V centru pozornosti médií se ocitl v roce 2017 i kvůli potyčce na dovolené s trojicí mužů, při níž utrpěl zlomeniny v obličeji. Několik měsíců poté byl sám obžalován z úmyslného násilného činu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.