Hlavní obsah

Hrochová vyhrála českobudějovický půlmaraton a je čtvrtá v české historii

Olympionička Tereza Hrochová vyhrála půlmaraton seriálu RunCzech v Českých Budějovicích v osobním rekordu 1:12:04, kterým se posunula na čtvrté místo českých historických tabulek. Svůj dosud nejlepší výkon z předloňského mistrovství světa v Gdyni překonala o devět sekund. Mužský závod ovládl Vít Pavlišta, který zopakoval dva týdny staré vítězství v půlmaratonu v Karlových Varech.

Foto: Facebook

Česká běžkyně Tereza Hrochová.

Článek

Hrochová zaběhla rychlý čas, i když těsně před startem se spustil hustý déšť. "Déšť mi nevadil, horší je pro mě vedro. Kostky jsou nepříjemné vždycky, takže mi moc nevadilo, že pršelo," uvedla šestadvacetiletá běžkyně Škody Plzeň v tiskové zprávě. "Bylo to ale hodně náročné, ze začátku jsem běžela s klukama, pak sama," řekla Hrochová.

Pavlišta dosáhl téměř totožného času jako v Karlových Varech, dnešní výkon 1:08:18 byl jen o dvě sekundy pomalejší. "Jsem rád, že jsem potvrdil formu z posledního závodu. Chladnější počasí mi nevadilo, déšť byl naopak osvěžující. Jak namokly ty části vytrhané silnice, tak to bylo náročnější. Bylo to trošku kluzké," uvedl sedminásobný mistr republiky v půlmaratonu.

Půlmaraton v Českých Budějovicích:
Muži:
1. Pavlišta (Pivovar Svijany) 1:08:18
2. Fejfar (Spartak Vrchlabí/Inov-8) 1:09:42
3. Kubričan (Olymp Praha) 1:11:58.
Ženy:
1. Hrochová (Škoda Plzeň) 1:12:04
2. Gajdorušová (SK Chotěboř) 1:19:18
3. Pastorová (MK Seitl Ostrava) 1:19:21

Reklama

Související témata: