Hlavní obsah

Jsem superhvězda! Co máte, sakra, za problém? Kontroverzní atletku vyvedli z letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její výkony jsou často zastíněny skandály, přitom by mohla být jednou z nejlepších sprinterek na planetě. Dvaadvacetiletá atletka Sha'Carri Richardsonová se tentokrát dostala do konfliktu se stevardem amerických aerolinií kvůli používání mobilního telefonu na palubě letadla. Po hádce byla z letadla vyvedena, což bylo ostatními cestujícími oceněno potleskem. Americká sprinterka jejich reakci nenechala bez povšimnutí.

Foto: @AndySplatz, Twitter

Americká atletka Sha'Carri Richardsonová.

Článek

Richardsonová se do širšího povědomí dostala před olympiádou v Tokiu, na kterou se kvalifikovala vítězstvím v běhu na 100 metrů na národním šampionátu. Jenže poté byla pozitivně testována na marihuanu a o start pod pěti kruhy přišla. Následoval měsíční distanc, po kterém se opět naplno vrhla do závodů. Žádný výraznější úspěch poté nezaznamenala.

I tak díky svému osobnímu rekordu 10,72 sekundy je v běhu na 100 metrů sedmou nejrychlejší ženou všech dob a čtvrtou nejrychlejší Američankou v historii. Její výkony jsou ale často zastíněny jejím kontroverzním chováním. Během víkendu byla například vyvedena z letadla po hádce se stevardem.

Ten ji prý požádal, aby ukončila telefonní hovor a přepnula mobil do režimu letadlo, což prý sprinterka udělala. Následně stevardovi sdělila, že se jí nelíbí tón, kterým s ní mluví. On po ní chtěl ukázat, že má mobil skutečně správně nastavený a byl prý neodbytný. V tom ale už Richardsonová incident nahrávala a stěžovala si, že ji stevard obtěžuje.

V tu chvíli už došla trpělivost i ostatním cestujícím, kteří chtěli jen v klidu odletět. Nakonec zasáhl kapitán letadla, který Richardsonovou požádal, aby vystoupila z letadla. Nasupená Američanka nezapomněla svým spolucestujícím povědět, s kým mají tu čest.

„Nemáte ponětí, kdo já jsem," řekla při odchodu, když ji spolucestující potleskem vyprovázeli z letadla. „Pořád jsem superhvězda, co máte, do pr*ele, za problém? Můžu lítat soukromým letadlem, blbečkové," dodala.

Videa z incidentu poté sdílela na sociálních sítích a ptala se svých sledujících, zda má na americké aerolinky podat žalobu, či ne. Někteří za ní stojí, jiní si myslí, že její chování bylo ostudné a stevard s letuškou dělali jen svoji práci.

Reklama

Související témata:
Stevard