Hlavní obsah

Lolo Jonesová a Maria Abakumovová přijedou na Zlatou tretru do Ostravy

PRAHA

Dalšími hvězdami, které přijedou na červnovou ostravskou Zlatou tretru, by měly být americká překážkářka Lolo Jonesová a ruská oštěpařka Maria Abakumovová, uvedl to oficiální server Českého atletického svazu. Účast na 48. ročníku přislíbili již dříve překážkář Dayron Robles, výškařka Blanka Vlašičová a půlkařka Pamela Jelimová.

Článek

Další dva cenné úlovky získali organizátoři Zlaté tretry v Ostravě. Kromě kubánského překážkáře Dayrona Roblese, chorvatské výškařky Blanky Vlašičové a keňské půlkařky Pamely Jelimové se na 48. ročníku představí také americká překážkářka Lolo Jonesová a ruská oštěpařka Maria Abakumovová. Jonesová tento prestižní mítink vyhrála již dvakrát a tedy i letos bude největší favoritkou.

Skvělou podívanou si organizátoři slibují také od závodu oštěpařek, kde se vedle olympijské vítězky Barbory Špotákové objeví stříbrná medailistka z Pekingu Maria Abakumovová. Ta v olympijském finále dlouho vedla, dokud ji posledním hodem v soutěži nepřehodila česká oštěpařka. Proto také pořadatelé věří, že souboj těchto dvou závodnic přinese vylepšení rekordu mítinku (67,72).

Na stadiónu ve Vítkovicích se 17. června kromě Barbory Špotákové představí i další čeští závodníci. Již zmiňovaného Dayrona Roblese bude chtít prohnat česká překážkářská jednička Petr Svoboda. Ten letos na halovém evropském šampionátu získal bronz. Soupeřkou Jonesové bude stříbrná z HME Lucie Škrobáková. A ve výškařském sektoru si s Vlašičovou zasoutěží Iva Straková a Barbora Laláková. Účast přislíbil i desetibojař Roman Šebrle.

Reklama

Související témata: