Hlavní obsah

Maraton ve Vídni se kvůli koronaviru v dubnu nepoběží

Vídeň

Maraton ve Vídni je dalším běžeckým závodem, který doplatil na epidemii koronaviru. Akci naplánovanou na 19. dubna dnes pořadatelé zrušili. Považovali za nemožné závod v současné situaci bezpečně uspořádat. V Rakousku jsou navíc zatím do 3. dubna zakázány všechny venkovní akce pro více než 500 lidí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Na maratonu ve Vídni se očekávalo 45 000 účastníků ze 130 zemí. Mezi dvanácti tisícovkami cizinců byly přihlášeny i čtyři stovky běžců z Itálie, která je největším evropským ohniskem koronaviru. Na rozdíl od jiných světových závodů, jako jsou maratony v Paříži nebo v Barceloně, pořadatelé nenašli náhradní podzimní termín. "Vzhledem k množství akcí v metropoli není volná kapacita pro další maraton," vysvětlili organizátoři, proč se bude závodit až za rok.

Běžci přijdou o velkou akci také v New Yorku, kde se 15. března neuskuteční půlmaraton. Chystalo se na něj 25.000 lidí. V zámoří se zatím sportovní akce neruší tolik jako v Asii a Evropě. Začátkem tohoto týdne byl ale těsně před rozehráním zrušen prestižní tenisový turnaj v Indian Wells.

Reklama

Související témata: