Hlavní obsah

Na halové mistrovství světa letí 23 atletů. Včetně senzace, která sezonu původně ukončila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi početná bude výprava českých atletů na halovém mistrovství světa, které první březnový víkend uvítá Glasgow. Do Skotska vyrazí 23členná skupina závodníků, což je o devět více než před dvěma lety v Bělehradě. Na něm byla nejlepším českým výsledkem dvě pátá místa.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Koulař Tomáš Staněk bude jedním z největších českých želízek.

Článek

Zásluhu na vysokém počtu nominovaných atletů má účast obou štafet i dodatečné pozvánky, které přišly na základě světového rankingu po odřeknutí některých závodníků z jiných zemí.

Ostré limity splnili letos z mužů koulař Tomáš Staněk a čtvrtkař Matěj Krsek, z loňska má požadovaný výkon překážkář Petr Svoboda, jenž letos absolvoval zatím jen domácí šampionát. Mezi ženami přísná kritéria zaběhly čtvrtkařka Lada Vondrová a při českém rekordu z mistrovství republiky i Karolína Maňasová na šedesátce.

Překvapivě v nominaci figuruje i výškař Jan Štefela. Svěřenec Jaroslava Báby zazářil, když opakovaně překonal 230 centimetrů. Pak ale kvůli problémům se zády ohlásil předčasný konec sezony. Přesto v nominaci nechybí. „Tak nakonec halovka ještě nekončí. Zranění jsem vyléčil a jde se do boje,“ napsal na Instagramu bývalý mistr Evropy do 23 let.

Pokud by mu forma vydržela, mohl by patřit k největším nadějím české výpravy spolu se Staňkem, jenž už má doma pět medailí z vrcholných evropských akcí, a čtvrtkařskými štafetami.

Česká nominace
Muži
Michal Desenský (400 metrů, 4x400 metrů)
Jakub Dudycha (800 metrů)
Radek Juška (dálka)
Ondřej Kopecký (sedmiboj)
Matěj Krsek (400 metrů, 4x400 metrů)
Pavel Maslák (4x400 metrů)
Vít Müller (4x400 metrů)
Filip Sasínek (1500 metrů)
Štěpán Schubert (60 metrů překážek)
Tomáš Staněk (koule)
Vilém Stráský (sedmiboj)
Petr Svoboda (60 metrů překážek)
Filip Šnejdr (800 metrů)
Patrik Šorm (4x400 metrů)
Jan Štefela (výška)
Ženy
Helena Jiranová (60 metrů překážek)
Lurdes Gloria Manuel (4x400 metrů)
Karolína Maňasová (60 metrů)
Tereza Petržilková (400 metrů, 4x400 metrů)
Marcela Pírková (4x400 metrů)
Amálie Švábíková (tyč)
Terezie Táborská (4x400 metrů)
Lada Vondrová (400 metrů, 4x400 metrů)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.