Hlavní obsah

Na Zlatou tretru do Ostravy přijede nejlepší atlet světa Duplantis

Hlavní hvězdou červnového mítinku Zlatá tretra bude světový rekordman ve skoku o tyči Armand Duplantis ze Švédska, nejlepší atlet světa za roky 2020 a 2022. Úřadující olympijský vítěz, mistr světa a Evropy se v Ostravě představí podruhé po roce 2021.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédský tyčkař Armand Duplantis na závodě v Uppsale.

Článek

O startu Duplantise informovali na oficiálním webu organizátoři. Dvaašedesátý ročník tradičního mítinku, jenž je zařazen do kategorie Continental Tour Gold, se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích uskuteční 27. června.

Třiadvacetiletý Duplantis je světovým rekordmanem od roku 2000, jeho aktuální maximum je 621 cm z loňského mistrovství světa v Eugene. Pořadatelé Zlaté tretry doufají, že by se letos na druhý pokus mohl postarat o první šestimetrový skok v historii mítinku. Před dvěma lety v chladném počasí Duplantis v Ostravě vyhrál výkonem 590 cm a odolal mu i rekord mítinku Američana Sama Kendrickse (593).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zlatá Tretra / Golden Spike (@zlatatretra)

"Ahoj Ostravo, těším se, že se po dvou letech zase vrátím. Líbí se mi na vašem stadionu, skvělá atmosféra mě vždy motivuje. Tak pojďme spolu na rekord mítinku a snad i hranici šesti metrů. Rok 2023 je pro mě velmi důležitý vzhledem ke světovému šampionátu. Stejně důležité pro mě ale je udržovat se konstantně na vysoké úrovni a užít si každý start. Věřím, že u vás budu mít tu správnou podporu a všichni se budeme dobře bavit," citovali Duplantise organizátoři mítinku, jenž je pro české atlety jedním z vrcholů sezony.

Hlavní hvězdou Zlaté tretry býval i v dobách své největší slávy fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt.

Reklama

Související témata: