Hlavní obsah

Nelíbilo se mi, že mi utíká. Vondrová zabrala, divoké kombinace už opouští

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu při extralize si univerzální běžkyně Lada Vondrová zlepšila osobní rekordy na 100 a 800 metrů, a tak před mítinkem Kladno hází pokukovala po kariérním maximu na hlavní distanci 400 m. Na něj sice nedosáhla, ale letošní si posunula téměř o půl sekundy na 51,57 s. „Čekám na lepší podmínky, kdy mi bude první dvoustovku foukat do zad a ne proti. Mám na výkon pod 51 sekund,“ troufá si na čas, jaký letos předvedlo jen šest Evropanek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lada Vondrová v cíli čtvrtky na mítinku Kladno hází.

Článek
Fotogalerie

Kladenský závod se pro Vondrovou nevyvíjel ideálně, už na protilehlé rovince se před ní dostala o dráhu níže běžící Němka Schwabová. „Nelíbilo se mi, jak mi utíká, tak jsem musela zareagovat,“ usmála se úřadující mistryně Evropy do 23 let.

„Nechala jsem se trochu unést a zbytečně rvala třetí stovku,“ vytkla si. Druhé místo ale uhájila před dotírající Gabby Scottovou z Portorika, která už letos jeden okruh pod 51 sekund zvládla.

Vondrová neprožila šťastnou halovou sezonu. Trápily ji svalové potíže související s bedry, běhala zatejpovaná a na halovém mistrovství světa byla diskvalifikována. Do letní přípravy ale vtrhla ve zdraví.

„Dala jsem si dva týdny volno, chodila na rehabilitace a ke kondičnímu trenérovi a trochu jsme změnili postavení, protože se mi posouvalo esíčko. Teď mě to netrápí,“ pochvaluje si zlepšení.

Pomáhá i obezřetněji volený program, upouští od divokých kombinací s krátkým časovým odstupem. „Dřív jsem to brala jako trénink, ale když se dostanete na vyšší výkony, v tom vražedném tempu už nejde absolvovat tolik závodů,“ ví.

Vrcholy sezony v podobě mistrovství světa a Evropy měla už jisté díky loňským výkonům a v kvalitní výsledek doufá i se štafetou. „Sešlo se dost dobrých čtvrtkařek, což dlouho nebylo, na Evropě můžeme do finále,“ věří.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články