Hlavní obsah

Nervy, výsměch a odhalená podprsenka. Když se atletky změní v tanečnice

Praha

Pořad StarDance už byl sice v sobotním večeru minulostí, ale výraznou taneční stopu neslo i následující vyhlášení Atleta roku. Vítězná oštěpařka Nikola Ogrodníková, chodkyně Anežka Drahotová a běžkyně Eva Vrabcová Nývltová předvedly pěvecké a taneční vystoupení na přetextovanou píseň Sedmkrát.

Vystoupení Nikoly Ogrodníkové, Anežky Drahotové a Evy Vrabcové na Atletovi roku 2018Video: atletika.cz

 
Článek

Že atleti nejsou žádní suchaři, dokazují při vyhlášení Atleta roku pravidelně. Na pódiu se jich při pěveckých vystoupeních vystřídala v historii ankety spousta, naposledy vloni svůj pěvecký um předvedlo oštěpařské duo Barbora Špotáková, Jakub Vadlejch.

Kompletní trio medailistek z mistrovství Evropy v Berlíně si ke zpěvu přidalo i náročnou taneční choreografii. Text na patnáct let starý hit skupiny Black Milk, kterou tvořily dcery slavných otců Tereza Kerndlová, Tereza Černochová a Helena Zeťová, na atletické téma tradičně přetextoval Radan Dolejš.

Úryvek přezpívané písně
Vím, jak úspěch chutná
A jak je drsnej pád
A jak bolí zatnout zuby
A jít ráno trénovat.
Kolikrát?
Vždy v týdnu sedmkrát.
Sedmkrát.

Píseň v předstihu nahrály ve studiu, choreografii ladily ještě v den vyhlášení. „Bylo to peklo, holky se mnou měly svatou trpělivost,“ usmívala se běžkyně a bývalá lyžařka Eva Vrabcová.

„Jejich výkon byl asi o 1000 procent lepší než můj. Celá naše rodina je hudbou a uměním nepolíbená. Když jsem doma řekla, že se něco takového chystá, vysmáli se mi, že jsem se zbláznila,“ vyprávěla česká maratonská rekordmanka.

Nakonec si i ona vystoupení v úvodu večera užila. „Je to dobrá zkušenost, zase jsem zažila něco jiného. Jen kdyby nebyl ten stres, že to nesmím zkazit,“ líčila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Neco se chysta..... something is comming 🤪🤪🤪🤪🤪😱😱

Příspěvek sdílený Eva Vrabcová Nývltová (@evavrabcovanyvltova),Říj 25, 2018 v 3:49 PDT

Drahotová si největší stres odbyla na generálce, kdy jí vypověděly službu šaty. „Poprvé jsme zkoušely v kostýmech a mně ten můj úplně sjel dolů, takže jsem na pódiu stála jenom v podprsence, což bylo docela vtipný. Tak dobře, že se to stalo tehdy,“ usmívala se vicemistryně Evropy.

„Myslím, že nikdo nečekal, že budeme profesionální tanečnice. Když jsem viděla ty lidi v sále, jak si to z mého pohledu užívali, tak se mi tančilo hrozně dobře,“ pochvalovala si.

Zatímco Vrabcová ani Drahotová se mezi návštěvnice diskoték neřadí, Ogrodníková si volný čas ráda zpestří tancem. „Když jdu na diskotéku, tak tančím i sama na prázdném parketu a je mi to úplně jedno,“ usmívá se. „Ale letos jsem snad nebyla ani jednou, jen při závěrečném večírku na mistrovství Evropy v Berlíně,“ vzpomínala vítězka ankety Atlet roku.

I ona byla ale byla zprvu nervózní. „Při nácviku choreografie jsem to taky kazila. Teď už jsem byla taková jistější, protože jak tady byli lidi, tak jsem se chtěla předvést,“ přiznala.

Reklama