Hlavní obsah

Olympijský vítěz De Grasse se odhlásil z dvoustovky

Olympijský vítěz Andre de Grasse se na atletickém mistrovství světa odhlásil ze závodu na 200 metrů, jehož rozběhy jsou na programu v dnešním večerním programu v Eugene. Kanadský sprinter stále cítí následky covidu, který prodělal necelý měsíc před šampionátem. O jeho odstoupení informoval národní atletický svaz s tím, že účast ve sprinterské štafetě De Grasse má dál v plánu.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Kanaďan Andre De Grasse na stovce.

Článek

Na mistrovství světa vypadl předčasně ze hry už druhý sprinterský šampion z Tokia. Překvapivý vítěz stovky Ital Marcell Jacobs kvůli bolavému stehennímu svalu nenastoupil do semifinále. De Grasse závod na 100 metrů absolvoval, ale nedostal se do finále. Loňský bronzový olympijský medailista z této disciplíny tak neobhájil světový bronz z Dauhá 2019.

Už bezprostředně po sobotním neúspěšném semifinále svou účast na dvoustovce zpochybnil. "Po takovém výkonu to na ni nevypadá. Uvidíme, co se stane. Promluvím si s trenérem a od toho se odpíchnu," řekl tehdy. Nakonec krátce před rozběhem odstoupil.

Loni v Tokiu vylepšil kanadský rekord na 19,62 sekundy, ale v této sezoně poznamenané před covidem bolestmi chodidla za svým maximem výrazně zaostal. Dvoustovku běžel jen třikrát a jeho maximem v regulérních podmínkách byl podprůměrný čas 20,38 sekundy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.